Bij DSVP in Pijnacker is nog plaats voor fanatieke meiden die voetbal leuk vinden
Bij DSVP in Pijnacker is nog plaats voor fanatieke meiden die voetbal leuk vinden Foto:

Regioclub DSVP heeft met meisjes en vrouwen landelijke ambities

PIJNACKER - DSVP in Pijnacker is verreweg de grootste vrouwenvoetbalvereniging in de wijde regio. Er zijn rond de 300 spelende meisjes en vrouwen, verdeeld over liefst 23 teams. Eén van die teams, MO-17, gaat met ingang van komend seizoen op het hoogste landelijke niveau spelen.

Behalve door de club zelf opgeleide meisjes spelen in de selectie MO-17 ook talentvolle speelsters uit omliggende dorpen en steden, zoals Lansingerland, Delft, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Dat zijn meisjes die DSVP hebben ontdekt als een prestatiegerichte én gezellige vereniging waar je je voetbaltalent heel goed tot ontwikkeling kunt laten komen.

Prettige omgeving
DSVP kan in de categorie MO-17 maar ook in de andere leeftijdsgroepen best nog wat talentvolle meisjes inpassen. Dus wil je je optimaal ontwikkelen als voetbalster in een prettige omgeving bij een leuke club met alle benodigde faciliteiten, steek dan gerust je licht eens op bij DSVP aan de Sportlaan in Pijnacker.

Mogelijkheden
We praten erover met Marco van der Struif en Erhard Soeterbroek die samen met Peter Neeskens het Technisch Hart vormen – de TC – bij de meisjes- en vrouwenafdeling bij DSVP.
"Het is mooi dat het meisjes- en vrouwenvoetbal alle ruimte en mogelijkheden krijgt van de club. Het is zelfs zo geregeld dat het op de maandag en de woensdag Ladiesavond is en dat op zaterdag de ene week vooral de vrouwenteams thuis spelen en de volgende zaterdag de mannenteams. Qua trainingsfaciliteiten is alles wat nodig is voorhanden. Alle leeftijdsgroepen trainen minimaal twee keer per week en staan onder leiding van gediplomeerde trainers en is er een fysio aanwezig."

Mentaliteit
De mannen van de Technische Commissie vonden en vinden dat het qua mentaliteit bij DSVP best een beetje fanatieker mocht worden.
"DSVP is vooral gericht op gezelligheid maar je mag ook proberen de beste te zijn en het daarbij toch heel gezellig hebben met elkaar", zegt Erhard Soeterbroek.
Het was de heren van de TC de laatste jaren een doorn in het oog dat talentvolle speelsters de club verlieten om naar ADO of Excelsior te gaan. Natuurlijk gunnen ze ieder talent het beste, maar ze creëren liever zelf de faciliteiten voor optimale talentontwikkeling. En dan is het meest wezenlijke dat er hele goede trainers zijn en dat de meisjes op jeugdige leeftijd al voldoende weerstand krijgen tijdens de wedstrijden. Alleen daar word je beter en sterker van. Daarom spelen de jongste leeftijdsgroepen met meisjesteams in jongenscompetities. Dat gaat voortreffelijk. Het team MO-13 kan zich meten in de 1e klasse met sterke jongensteams uit de regio. Dit team 'staat zijn mannetje' en draait gewoon lekker bovenin mee.

Tienstappenplan
Marco van der Struif vertelt dat de meisjes- en vrouwenafdeling van DSVP twee jaar terug is begonnen met een tienstappenplan 'DSVP the next step'. Binnen dat proces zijn ze nu ongeveer bij stap 6 aangekomen.
"Stap 6 is bijvoorbeeld het aantrekken van een techniek- en core stabilitytrainer die heel gericht werkt aan individuele technische vaardigheden en fysieke competenties."

Ideaalbeeld
"Stap 10 is dat DSVP in alle leeftijdsgroepen op het beste niveau meedoet en dat het hoogste vrouwenteam structureel in de hoofdklasse of liever nog in de topklasse speelt. Dat laatste is het hoogste niveau onder de eredivisie voor vrouwen. Het uitkomen van MO-17 op landelijk niveau is weer een stap daar naar toe. Het ideaalbeeld is dat de meisjes in dat team straks kunnen doorstromen naar de senioren en daar de club op een hoog niveau brengen en houden."

Compliment
Wat de TC in elk geval niet meer wil meemaken, is dat meisjes voor een andere club kiezen omdat ze daar wel op hoog niveau kunnen voetballen en bij DSVP niet. En als een echt toptalent doorstroomt naar een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) dan is dat alleen maar een groot compliment voor de opleiding bij DSVP.
Kortom: DSVP is steeds meer een regiovrouwenvoetbalvereniging met landelijke ambities. De club staat volop open voor meisjes en vrouwen uit de regio. Ze krijgen bij DSVP alle faciliteiten en mogelijkheden om zich in een klimaat van 'gezellig optimaal presteren' verder te ontwikkelen!

Wil je een keer meetrainen om te proeven van wat DSVP allemaal te bieden heeft op het gebied van vrouwenvoetbal? Geef je dan op via: tcvrouwenenmeisjes@dsvp.nl
DSVP speelt op Sportpark De Groene Wijdte.