Repair Café Pijnacker-Nootdorp

NOOTDORP - Zaterdag 16 juni er weer een Repair Café in het gebouw van het Kindcentrum De Regenboog aan de Koningin Julianastraat 1 te Nootdorp.

U bent welkom met spullen die kapot zijn zoals cd-spelers, lampen, stofzuigers, koffiezetapparaten, videorecorders, enz. Maar ook met kleding waar iets aan moet gebeuren; een knoop aanzetten, een gaatje dichtmaken, een uitgescheurde broek...Onze naaisters draaien daar hun hand niet voor om. En wat dacht u van fietsen? Voor kleine mankementen bent u welkom. Wordt het te ingewikkeld? Dan verwijzen we u door naar de fietsenmaker.

Agenda
-Zaterdag 16 juni, van 10.00-12.00 uur.
-Zaterdag 15 september, van 10.00-12.00 uur.

LET OP: In de maanden juli en augustus is er geen Repair Café!

Andere Repair Café's:
-Pijnacker Noord: Elke eerste zaterdag van de maand, van 09.30 tot 12.00 uur.
-Delft: Elke eerste zaterdag van de maand, van 11.00 tot 15.00 uur.

Huisregels
Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

Ontkalken
Veel kapotte voorwerpen zijn relatief eenvoudig te repareren. Maar vaak is het toch een klus waar je tegenop ziet. Zelfstandig lukt het lang niet altijd. Dat is een van de conclusies die Repair Café International trekt uit de analyse van bijna 8.000 reparaties. Repair Café International analyseerde de gegevens die in 2018 werden ingevoerd in de RepairMonitor, de online tool waarmee vrijwilligers van Repair Cafés hun reparatiegegevens verzamelen. Het ging om data van 34 Repair Cafés in Nederland, de Verenigde Staten, Engeland en Australië.
Van alle reparaties was 65% succesvol. In veel gevallen bleken voorwerpen niet echt kapot te zijn, maar vooral onderhoud nodig te hebben. Simpele handelingen zoals schoonmaken, ontkalken of smeren waren vaak al voldoende om een product weer te laten functioneren. Kom er gerust mee naar het Repair Café. We laten u graag zien hoe het moet of we geven tips.

Boeken
Martine, één van onze vaste bezoekers, helpt met het repareren, plakken, reinigen en lijmen van boeken. Heeft u een boek dat u mooi vindt en graag zou willen bewaren? Knap het op!
Heeft u geen boek, maar een e-reader die onderhoud nodig heeft? Ook dan bent u welkom bij het Repair Café! Neem het apparaat mee en onze deskundigen kijken ernaar.