Collectief zonnepanelen inkopen of gezamenlijk stroom delen
Collectief zonnepanelen inkopen of gezamenlijk stroom delen Foto:

E-deal Coöperatie Deelstroom

DELFT - Dit weekend, op zaterdag 18 mei, tijdens het evenement Ons Delft, maak de stad! ondertekenden Deelstroom Delft en de gemeente Delft de 'E-deal Collectieve zonnepaneelinstallaties'.

Met de ondertekening van de E-deal maken Deelstroom Delft en de gemeente afspraken om bewoners en bedrijven te stimuleren deel te nemen aan gezamenlijke zonnedaken in Delft. Deelstroom Delft is een energiecoöperatie die verduurzaming in en om Delft nastreeft met het onder andere opwekken van duurzame energie met en voor hun leden, maar daarnaast hopen ze nog meer te kunnen doen zoals investeren in bodemenergie, energiebesparing in huis of deelauto's. Bewoners en bedrijven kunnen aan zonnedaken deelnemen en investeren. Deelstroom Delft zorgt ervoor dat alle deelnemers door een lagere energierekening financieel profiteren van het opwekken van deze duurzame energie. De eerste zonnepaneelinstallatie van Deelstroom op het dak van het stadskantoor is al een tijdje in gebruik. De gemeente wil deze aanpak ondersteunen, ook omdat dit de betrokkenheid van bewoners bij de energietransitie vergroot. Arthur Hilgersom, initiatiefnemer bij coöperatie Deelstroom reageert verheugd: "Ik ben erg blij met deze E-deal. We zijn druk bezig met een nieuw project met zonnepanelen op het dak van Sporthal De Buitenhof. Er is daar nu al voldoende interesse voor, maar we moeten nog wat laatste zaken regelen om dit definitief rond te krijgen". Wethouder Stephan Brandligt van gemeente Delft: "Ik ben trots op Deelstroom als nieuwe E-dealpartner. Samen willen wij niet alleen collectieve zonnedaken in Delft stimuleren, maar ook bewustwording creëren voor andere duurzame oplossingen zoals groene daken, elektrische auto's, etc."
Met het sluiten van E-Deals maakt de gemeente met lokale partners concrete afspraken die bijdragen aan de ambitie Delft Energieneutraal 2050.
Kijk hoe u energie kunt besparen op de website:
www.Delftwordtgroen.nl