Ga eens mee op biertrip aan boord van de  pakschuit 'Nooit Gedacht'
Ga eens mee op biertrip aan boord van de pakschuit 'Nooit Gedacht' Foto:

Biervaart naar Kaapse Brouwers

DELFT - Op zondag 26 mei vertrekt de historische pakschuit 'Nooit Gedacht' om 09.30 uur vanaf de Hooikade in Delft, tegenover het gebouw Bacinol 2. In verband met de ruimere parkeerruimte bij het bedrijventerrein Leeuwenstein, is inschepen aldaar, bij de Abtswoudsebrug, ook mogelijk.

We varen door de industriƫle zuidrand van Delft, door fraai landelijk gebied, door het historische Overschie (onder de 350 jaar oude Hogebrug), de bedrijvige Spaanse Polder, langs de strafgevangenis De Schie en de beroemde Van Nellefabriek, die in 2014 op de Unesco werelderfgoedlijst werd geplaatst. Uiteindelijk leggen we aan bij het historische Delfshaven. Onderweg worden koffie en thee geserveerd. In Delfshaven wandelen we binnen een kwartier naar de plek waar we met een watertaxi, de pakschuit mag niet op de Maas, binnen enkele minuten naar het historische Katendrecht -onder Rotterdammers bekend als De Kaap en een zeer gewild uitgaanscentrum met een roerig verleden- vervoerd worden. Daar leggen we rond 12.20 uur aan, pal voor de Fenix Food Factory. Een uitstekende plaats voor uw lunch, een heerlijk glas bier bij de Kaapse Brouwers in hun proeflokaal met dertig biertaps en eventueel voor uw dagelijkse boodschappen. Neem een tas mee! U kunt ook kiezen voor een wandeling door nostalgisch Katendrecht, of (over de romantische Rijnhavenbrug) naar Hotel New York. Om circa 14.15 uur wordt de terugtocht aanvaard, met de watertaxi, gevolgd door een korte wandeling naar de pakschuit, waarna we rond 17.00 uur weer bij het uitgangspunt, de Hooikade, zijn. De terugtocht wordt opgeluisterd met een proeverij van Delftse bieren onder begeleiding van bierhistoricus Aad van der Hoeven.
Kosten, inclusief koffie, thee, watertaxi en proeverij van Delftse bieren: 42,50 euro. Reservering is definitief na betaling van het verschuldigde bedrag. Informatie via Bierhistorie Delft 06-25413178.