Rij een virtueel rondje over circuit Zandvoort met de Forze VIII (Foto: Micha Dijkhuizen)
Rij een virtueel rondje over circuit Zandvoort met de Forze VIII (Foto: Micha Dijkhuizen) Foto: MICHA DIJKHUIZEN

Rij een rondje mee op Zandvoort!

DELFT - Deze week werd een definitief groen licht gegeven voor de terugkeer van het Formule 1-circus naar Nederland. Badplaats Zandvoort wordt vanaf het volgende seizoen de gastheer van de te verrijden Nederlandse GP.

Aangezien hier al weken veel over in het nieuws is, zal dit nog wel even een hot topic blijven.

Video
Studenten van het D:DREAM team Forze Hydrogen Electric Racing lanceerden daarom een speciale 360ยบ/Virtual Reality video.
"Een video, gemaakt vanuit de cockpit van onze waterstof-elektrische racewagen die een rondje over het iconische circuit van Zandvoort rijdt. Een mooie tour dus, waarbij de kijker zelf rond kan kijken. Stap even in de raceschoenen van Max Verstappen en zie voor jezelf wat racen op een circuit zoal met zich meebrengt. De video is -exclusief- te zien via deze link: https://youtu.be/bIAd6svJoT8

Water
De auto waar je als kijker in zit, is waterstof-elektrisch en stoot dus uitsluitend water uit. De 'Forze VIII' is volledig door Delftse studenten gebouwd in de D:DREAM hall. Het is de eerste waterstof-elektrische wagen die ooit een race tegen conventionele benzineauto's uitreed. Dit vond afgelopen augustus 2018 plaats tijdens de Gamma Racing Days in Assen. De 'Forze VIII' rolde over de finish op een knappe zesde stek. Dit jaar zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd en zullen we in actie komen in zowel Zandvoort (12-14 juli) als Assen (17-18 augustus)."

Het Forze Hydrogen Electric Racing Team werd opgericht in 2007. Sindsdien zijn er acht door water aangedreven raceauto's gebouwd. De eerste vijf prototypes waren kleine, compacte go-karts. Inmiddels is de Forze VIII uitgegroeid naar een full-size, volledig uitgeruste raceauto.