Een act uit een vorige editie van de Mooi Weer Spelen (Foto: Koos Bommelé)
Een act uit een vorige editie van de Mooi Weer Spelen (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Plannen Mooi Weer Spelen gepresenteerd

DELFT - In het Microtheater aan de Kerkstraat 19 worden op woensdag 22 mei de plannen voor de 31e editie van het Delfts internationaal straattheaterfestival Mooi Weer Spelen gepresenteerd. Iedereen is welkom.

"We hebben weer grootste plannen, bijzondere voorstellingen die het festival naar een nog hoger plan tillen", aldus festivalleider Frank Koenen. "Als 'iedereen' zijn uitje tijdens Mooi Weer Spelen beleeft en bijdraagt aan het programma, hebben we samen een waanzinnig festivalweekend."
De organisatoren hebben een lang verlanglijstje van het festival dat dit jaar van vrijdagavond 21 tot zondagmiddag 23 juni neerstrijkt op en rond de Markt. De wensen omvatten humoristische, ontroerende, vervreemdende en spectaculaire voorstellingen op het gebied van straattheater, street comedy, bizarre mobielen, circus, luchtacrobatiek, magie, danstheater en poppentheater. Bovenaan de wensenlijst staat voor zaterdagavond de magische muziekparade 'Le Chant de Sirènes' van het Franse gezelschap Mécanique Vivante.
Koenen: "Het is een indrukwekkende ervaring om achter de muziek aan te lopen van dit rijdende, mechanische orkest dat bestaat uit getoonzette alarmsirenes. Als de rattenvanger van Hamelen verleidt de magische muziek van de lichtgevende sirenehoorns je om mee op reis te gaan door de stad. De unieke muziekinstrumenten reizen de hele wereld over, als we nog zo'n 5000 euro ophalen, kan ook Delft dit magische orkest beleven."

Oproep Met de hoed
Het hoofdprogramma van Mooi Weer Spelen is vooral op de Markt. Op zaterdag- en zondagmiddag is voor de tweede maal het nieuwe festivalonderdeel 'Met de hoed' aan het programma toegevoegd. Beginnende artiesten en nieuwe voorstellingen die niet in het officiële programma van MWS zijn opgenomen, mogen in de winkelstraten en langs de grachten optreden en na afloop 'met de hoed rondgaan'. Koenen: "Niet alleen wordt het daardoor extra gezellig en levendig in de binnenstad, het is voor Mooi Weer Spelen dé manier om met nieuwe gezelschappen en nieuwe voorstellingen kennis te maken."

Crowdfunding
Om álle plannen te kunnen realiseren, nodigt MWS middels crowdfunding sponsors en vrijwilligers uit om bij te dragen. Koenen: "Met de steun van Gemeente Delft, VSB Fonds, Fonds 1818 en een compact team van medewerkers zetten we een mooi basisprogramma neer. Maar met meer mensen en act-sponsoring kunnen we een groter festival maken. Onder het motto 'Trakteer mee. Doe je uitje op MWS!' werven we medewerkers en middelen om de aanstaande editie van MWS groter te maken. We roepen bewoners en ondernemers op om bij te dragen aan het culturele klimaat van Delft en aan de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Mooi Weer Spelen heeft ook bij artiesten en collega-straattheaterfestivals een hele goede naam. We mogen trots zijn op ons festival." Via de Vriendenknop op mooiweerspelen.nl kan men meetrakteren en acts adopteren. Informatie over 'Trakteer de stad' via 06-28273746.