De meiden onder 13 van Concordia: voor de tweede keer op rij kampioen!
De meiden onder 13 van Concordia: voor de tweede keer op rij kampioen! Foto:

Concordia zoekt meiden voor alle teams

DELFT - De nogal vooringenomen, seksistische uitspraak: "Voetbal is een jongenssport" horen we gelukkig al jaren niet meer. En terecht! Sterker nog, voetbal is in Nederland (ná hockey) de tweede sport bij meisjes.

En dat meidenvoetbal al lang niet meer voor de 'jongensachtige meisjes' is, weten we ook al jaren. De lange paardenstaarten en gelakte nageltjes zijn niet meer te tellen op het veld bij een gemiddelde wedstrijd.

Clinic
Bij de Delftse Sportverening Concordia weten ze dit ook en daar is de populatie meiden al jaren sterk in opmars. Zo is Victoria Pelova vanuit Concordia doorgestroomd naar ADO Den Haag. Zij maakt ook deel uit van de selectie van het Nederlands damesteam dat in juni het WK speelt. Voor het komende seizoen zetten wij vol in op het aantrekken van nieuw talent. Zo wordt er op maandag 27 mei een speciale meisjesvoetbal clinic georganiseerd, waar geïnteresseerde meisjes aan deel kunnen nemen.

Succesvol
De MO-13 (meiden onder 13 jaar), spelend in de 1e klasse, zit in de afrondende fase van een zeer succesvol seizoen. Onlangs hebben ze de halve finale gewonnen van de Haaglanden Cup tegen FC 's-Gravenzande. De spannende finale tegen DSVP uit Pijnacker, volgt op 22 juni. En voor het 2e seizoen op rij zijn ze opnieuw kampioen geworden. Voor volgend seizoen is dit team hard op zoek naar een keepster (13 of 14 jaar) die het leuk vindt met deze meiden in de 1e of Hoofdklasse bij de MO-15 (meiden onder 15 jaar) te spelen. Tevens is Concordia op zoek naar meiden in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar om diverse leeftijdsteams te versterken of zelfs uit te breiden.

Vrijblijvend
Meiden die al voetballen, gevoetbald hebben of graag voor het eerst willen gaan voetballen, zijn van harte welkom om vrijblijvend mee te komen trainen tot de zomerstop. Er is daarnaast ook genoeg ruimte voor gezelligheid tijdens feestavonden, teamuitjes en toernooien.
Kortom, ben jij de keepster die we zoeken? Of wil je gewoon graag voetballen? Meld je dan snel aan via trainer Jeroen van de MO13-1: 06-22512117.