Afbeelding
Foto:

Francien de Man

Je mooie oude auto aan het poetsen in de Zuiderstraat?
Ja, mooie auto hè? Het is een Volvo Duett uit 1966. In 1987 hebben mijn man en ik deze auto gekocht. Nadat mijn man is overleden, heb ik de auto gehouden en blijf ik er lekker in rijden. Ik ben ook lid van de Volvo Klassieker Vereniging.

Dan heb je zeker vaak bekijks?
Eigenlijk elke keer weer. Vaak heel veel positieve reacties en duimpjes. Alleen als je een keer pech hebt, dan kijkt iedereen op een manier van: 'Eigen schuld, dat weet je toch met zo'n oud ding'.

Woon je hier naar je zin?
Zeker. Ik woon aan de Zuidergracht in een mooie woonboot. Ik ben geboren en getogen Delftse en woon hier alweer 50 jaar. In 1968 was er geen woning te krijgen en zijn we op het water gaan wonen.

Wat vind je van dit stukje Delft?
Prachtig. Ik woon hier in het groen en toch midden in de stad. Met aan de ene kant de Oostpoort en aan de andere kant het winkelcentrum. Ik vind Delft sowieso een heerlijke stad en als je er al zo lang woont, kom je ook altijd bekenden tegen.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
Sting. Geweldige muziek en een mooie man. Als hij eens wat voor mij zou willen zingen, hou ik me aanbevolen.
Ik ga binnenkort naar de tentoonstelling van MOJO Backstage in Museum Prinsenhof. Die tentoonstelling laat de ontwikkeling van Delftse meesters in de muziekindustrie zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromoter van Nederland.

Wat was voor jou hét nieuws?
Ik ben erg geschrokken van de moorden op de Brunssummerheide en Scheveningse bosjes.