Wethouder Bas Vollebregt en initiatiefnemer Martin Stoelinga lichten de Oostpoort voor het eerst aan (Foto: Koos Bommelé)
Wethouder Bas Vollebregt en initiatiefnemer Martin Stoelinga lichten de Oostpoort voor het eerst aan (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Iconische Oostpoort vol in het licht

DELFT - De kogel is door de kerk! Het idee van fractievoorzitter Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft om de Oostpoort in de avonduren permanent aan te lichten is eindelijk, na twee jaar gesteggel, geëffectueerd. Afgelopen week werd de verlichting door wethouder Bas Vollebregt en gemeenteraadslid Stoelinga in eendrachtige samenwerking voor het eerst geactiveerd. Martin Stoelinga, die de motie indiende, is in zijn nopjes. "Leuk om hiermee Delft ook in de avond op de kaart te zetten. Prachtig gewoon! Hoe later op de avond, hoe 'blauwer' de torens oplichten. Nu is het tijd om het volgende agendapunt op te pakken, de Nieuwe Kerk open op zondag. Ook dat zal het toerisme in Delft een boost geven. ik hoop wel dat dit minder lang gaat duren, het geeft de stad meer smoel."

De Oostpoort, aangelicht een onovertroffen bezienswaardigheid (Foto: Koos Bommelé)