Met zelfvertrouwen naar de brugklas

DELFT - De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor sommige kinderen buitengewoon spannend. Voor die kinderen die als een berg opzien tegen de brugklas is er de Plezier op school-training.

Deze gratis tweedaagse cursus helpt de sociale vaardigheid van toekomstige brugpiepers te vergroten en zorgt ervoor dat ze met plezier op hun nieuwe school van start gaan. De cursus wordt verzorgd door de afdeling preventie van Doel Delfland. Doel Delfland is onderdeel van GGZ Delfland.

Spannend
Voor iedereen is de overgang naar de brugklas spannend, dat hoort erbij. De meeste kinderen vinden daar vanzelf hun weg in. Maar voor kinderen die op de basisschool problemen hadden in de omgang met anderen, gepest werden, verlegen zijn, vaak conflicten hebben, kan de overgang extra spannend zijn. Zij zijn vaak bang dat ze op die nieuwe school weer gepest zullen worden of zijn extra onzeker of ze wel aansluiting zullen vinden. Speciaal voor deze kinderen verzorgt de afdeling preventie van Doel Delfland in de laatste week van de zomervakantie de training 'Plezier op school'. Dit is een tweedaagse zomercursus die helpt om de sociale vaardigheden en weerbaarheid van aanstaande brugklassers te vergroten, zodat zij met zelfvertrouwen een goede start kunnen maken in het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school is tenslotte ook een nieuwe kans.

Locatie en informatie
De training vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 augustus van 09.00 uur tot 16.00 uur in Delft. Mocht je op deze data niet kunnen, neem dan contact op over alternatieve mogelijkheden. Aanmelden kan via het secretariaat van de afdeling preventie, 015-2607447 of via:
doelpreventie@ggz-delfland.nl. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier opgestuurd of doorgemaild. Deelname aan de training is kosteloos.

Schaapscheren bij Kinderboerderij

DELFT - Op zondag 19 mei tussen 12.00 uur en 15.00 uur vindt weer een schaapscheerdersfeest plaats op kinderboerderij Tanthof.
Deze dag zal een professionele schaapscheerder om 14.00 de schapen verlossen van hun warme wintervacht. Hij zal jullie alles vertellen over de schapen en hun wol, ook kan je de wol voelen en je schoenen ermee poetsen! Tevens zullen er allemaal leuke activiteiten zijn, waar je voor 2,50 euro aan kunt deelnemen. Zo kan je vilten, een schaapje knutselen, marshmallows roosteren en een ritje maken op de pony. Als klap op
de vuurpijl is er ook nog een schminker aanwezig die je gezicht met mooie tekeningen kan versieren. Komen jullie ook een kijkje nemen op zondag 19 mei van 12.00 uur tot 15.00 uur?
Voor meer informatie, of als je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen, kan je kijken op www.kinderboerderijtanthof.nl of op onze facebookpagina:
www.facebook.nl/kinderboerderijenwaterspeeltuintanthof