Simone van DOK Voorhof nodigt iedereen uit om te stemmen voor de Kinderjury
Simone van DOK Voorhof nodigt iedereen uit om te stemmen voor de Kinderjury Foto:

Stem op je favoriete kinderboek!

DELFT - Welk boek wordt het beste kinderboek van 2018? Binnenkort is het zover; de stemweek van de Nederlandse Kinderjury! Welk boek krijgt de Publieksprijs? Jouw stem telt!

Iedereen tussen 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Wat vind jij het mooiste boek van het afgelopen jaar? Breng tussen 20 en 25 mei bij DOK Voorhof of DOK Centrum je stem uit via een stemformulier. Je kunt stemmen binnen de categorieën 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Op woensdag 26 juni worden de twee winnende boeken bekend gemaakt.

Eén van de boeken waar je op kunt stemmen is 'Gevaar op grote hoogte' van Jack Heath. Maar pas op, wie dit boek wil lezen, moet beschikken over een goed stel zenuwen en zeker stressbestendig zijn….
Heb je altijd al eens zelf het hoofdpersonage in een boek willen zijn? Dan is 'Gevaar op grote hoogte' geschikt voor jou! Dertig avonturen: het begin staat vast, het einde kies jij!

Stel je voor: Je zit strak vastgesnoerd in je stoel aan boord van een kogeltrein. Het spoor gaat zo steil de berg op dat het gangpad bijna verticaal omlaag loopt. Als de trein versnelt tot topsnelheid, glipt een passagier uit zijn stoel en glijdt razendsnel naar het uiteinde van het gangpad. Dit zal ongetwijfeld zijn dood betekenen. Maak je jezelf los om hem te redden of blijf je in je stoel? Wat doe jij?

Je komt steeds voor een keuze te staan. Een keuze die tot je redding of je ondergang kan leiden. Elk hoofdstuk eindigt met een allesbeslissende vraag en zo ontstaat jouw eigen verhaal. 'Gevaar op grote hoogte' is het 1e deel van een superspannende serie voor kinderen vanaf tien jaar, bomvol levensechte personages, waanzinnige actiescènes en unieke, door de lezer zelf te bepalen verhaallijnen.