Een deel van het organiserend comité met de kakelverse poster van het evenement op de markt
Een deel van het organiserend comité met de kakelverse poster van het evenement op de markt Foto:

Openluchtbioscoop op marktplein Delft

DELFT - De succesvolle editie van de openluchtbioscoop op de markt in 2018 krijgt dit jaar een reprise.

Verleden jaar werd de openluchtbioscoop, met toen 'The Secret Life of Pets' en 'The Imitation Game' op het menu, georganiseerd in het kader van het 24e lustrum van de grootste en meest actieve studentenvereniging van Delft, K.S.V. Sanctus Virgilius ook wel 'Virgiel' genaamd.

Speeddate
Dit keer slaan de vrijwilligers binnen de drie grootste studentenverenigingen: Sint Jansbrug (Aangenaam), DSC (Stichting Leven in Delft) en Virgiel (Virgiel Doet) de handen ineen.
Sem Grootscholten: "Op de speeddate voor maatschappelijke organisaties die in november vorig jaar werd georganiseerd door Studenten Vrijwilligerswerk Delft werden de eerste contacten gelegd. Elke commissie leverde twee personen die nader in overleg gingen over het te organiseren evenement."

Coco
Op donderdag 17 mei zal het spektakel plaatsvinden, er is voor ongeveer 600 mensen plek op de markt.
"Voor de kinderen staat de Oscarwinnende animatiefilm 'Coco' uit 2017 geprogrammeerd, van 16.00 uur tot 18.00 uur."
Het verhaal: De ambitieuze muzikant Miguel bundelt zijn krachten met de charmante bedrieger Hector op een buitengewone reis door het kleurrijke Land der Doden om zijn familiegeschiedenis te onthullen. Wat als je de familie zou kunnen ontmoeten die voor jou kwam...?
Een visueel verbluffende film. Laat dat maar aan de tovenaars uit de Disney Pixar-studio over!

Oscarwinnend
"Van 20.00 uur tot 22.00 uur maken de kinderen plaats voor volwassenen. Zij krijgen een ander meesterwerk voorgeschoteld: 'The King's Speech' uit 2010 met een uitblinkende Colin Firth in de (hoofd)rol van de stotterende Koning George VI."
Een film over een man die zijn handicap overwint ten dienste van de natie, terwijl de wereld in brand staat, en waarin het overbruggen van een klassenverschil uitgroeit tot ware vriendschap. De film, geregisseerd door Tom Hooper, won maar liefst 4 Oscars: Beste Film, Beste Acteur, Beste Regisseur en Beste Originele Scenario.
Toegang voor beide films is gratis, maar je moet wel je eigen 'zitje' meenemen, een kussen of een kleedje.
"Op de dag zelf zijn alle drie de commissies voltallig aanwezig om alles in de juiste banen te leiden. Bij de omringende horeca is natuurlijk een heerlijk natje en droogje te krijgen. De films worden getoond op een mobiel scherm van 'bioscoop kwaliteit'. Fondsen werden ingebracht door de verenigingen en sponsors."