Ring Pass H1 in de aanval tegen Alecto (Foto: Sander Jonkers)
Ring Pass H1 in de aanval tegen Alecto (Foto: Sander Jonkers) Foto: sander jonkers

'Ik zie nog ruimte voor verbetering'

DELFT - Ring Pass Heren I neemt het zondag 12 mei in de overgangsklasse op tegen hekkensluiter HCAS.

Door Ruud Stift

Met een saldo van 31 punten uit 19 wedstrijden staat het team van trainer/coach Mark van Lambaart op een 5e stek, achter 'supertrio' Groningen (19-42), Huizen (19-41) en Were Di (19-40). Nummer vier, Upward (18-36), kan -met een wedstrijd extra voor de boeg- wellicht ook nog meedingen naar promotie. In de uitwedstrijd tegen HCAS wist Ring Pass nipt te winnen.
"Eigenlijk hadden we die pot met grotere cijfers moeten winnen", vindt Van Lambaart. "Toen kwam ons euvel dit seizoen weer bovendrijven. We spelen goed van cirkel tot cirkel, maar het afmaken van de eindpass is waar het aan schort. Als je een veelvoud aan kansen laat liggen, hou je de tegenstander in de wedstrijd."

Verbetering
Van Lambaart is niet ontevreden over het presteren van zijn team. Hij ziet ook nog 'ruimte voor verbetering'. In zijn optiek hadden de mannen hoger kunnen staan op de ranglijst.
"In sommige wedstrijden zijn we 'vergeten' de winst te grijpen en in andere wedstrijden speelden we misschien iets te naïef. Dat moet eruit om echt voor de hoogste plekken te kunnen gaan. Nu deden we het hele seizoen aardig mee, maar we kunnen helaas niet echt aanhaken bij de top. Afgelopen zondag wisten we koploper Groningen op 3-3 te houden. Toen zag ik al progressie in het aanvallende spel en legden we gewoon een goede partij hockey op de mat. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we met deze selectie waarschijnlijk nog net iets tekort komen om voor promotie te gaan. Het moet beter, maar gelukkig kunnen we hier volgend seizoen op doorbouwen. Er gaan maar twee jongens weg, dus de groep blijft bijna intact. Dat vergemakkelijkt het inslijpen van automatismes."

Scherpte
De trainer/coach die het zelf schopte tot jeugd- en zaalinternational én maar liefst 14 seizoenen de kleuren van hockeyclub Rotterdam verdedigde is er niet de man naar om in de laatste drie resterende wedstrijden te gaan experimenteren.
"Nee, dat doe je in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Nu zou ik graag zien dat de jongens wat scherper voor de dag komen. Er staat eigenlijk niets meer op het spel, dus ze kunnen vrijuit spelen."

Toetje
Na HCAS thuis volgt een uitwedstrijd tegen Alecto. Het seizoen wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Were Di.
"Dat is een leuk toetje. Wellicht kunnen we hun promotieplannen dwarsbomen. Waarom niet? Als je zelf uitgeschakeld bent voor de prijzen, moet je je ambitie verleggen en dit is dan een soort van erekwestie. Ik ga mijn team zeker op het hart drukken om er 'vol' voor te gaan. Winst op Were Di, wellicht beslissend voor de afloop van de competitie, zie ik als een positieve boost. Een extra bevestiging dat we het niveau aan kunnen. Een goede manier om te eindigen, als opmaat voor het volgende seizoen. We zullen onze huid in ieder geval duur verkopen, daar kun je van op aan. Maar eerst nog het klusje HCAS. In die wedstrijd zullen we moeten waken voor onderschatting. Als we ons eigen vertrouwde spelletje kunnen spelen, zie ik ons die pot gewoon winnen. Dat ben je eigenlijk ook aan je stand verplicht. "

Leuk feitje: Ring Pass Dames I bezet in haar overgangsklasse ook de 5e plaats. Met -hoe toevallig- precies dezelfde cijfers als hun mannelijke clubgenoten: 31 uit 19.