Afbeelding
Foto:

Anne Westerhout

Lekker aan de wandel hier op de Oostsingel?
We zijn op weg naar de Markt. Mijn kleindochter Veerle van tien maanden oud ligt in de kinderwagen. Je hebt het niet voor het zeggen, maar ik vind een kleinkind echt een cadeautje.

Woon je in de buurt?
Ik woon nu twaalf jaar in Zuidplantsoen in de TU wijk. Oorspronkelijk kom ik uit Den Haag.

Heb je nog wat leuks gedaan?
Ik ben nog aan het bijkomen van de wedstrijd van Ajax gisteravond. Heb er een kater aan overgehouden, verschrikkelijk hoe dat afliep.

Staan er leuke dingen op het menu? Als je gepensioneerd bent, doe je zoveel leuke dingen. Ik kan weer tennissen na een blessure en ben daar heel gelukkig mee. Ik tennis twee keer in de week in Zoetermeer. Daarnaast bridge ik graag. Niet bij een club, maar thuis. Lekker ongedwongen met vrienden en een lekker hapje en een drankje erbij.

Wie zou je een keer willen ontmoeten? Ik zou met Jeltje van Nieuwenhoven nog wel eens een gesprekje willen voeren. Ik vind vrouwen in de politiek erg interessant. Zij had een helikopterview over de maatschappij, was daadkrachtig, maar nooit onbeschaamd en altijd beschaafd.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
Dat het 100 jaar geleden is dat het actief kiesrecht voor vrouwen werd ingevoerd. We zijn sinds die tijd wel wat opgeschoten, maar nog steeds is er ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Wat vind je de mooiste plek van Delft? Ik vind het elke keer weer prachtig als ik door de Oostpoort loop. Maar ook de Markt met de mooie gevels blijft een plaatje.