ArtWave bij Lijm & Cultuur levert een mix van culturele activiteiten. Smullen!
ArtWave bij Lijm & Cultuur levert een mix van culturele activiteiten. Smullen! Foto:

ArtWave - Jazz Music Photo

DELFT - ArtWave is een nieuw concept van Lijm & Cultuur, een zinderende 'cross over' waarin beeldende kunst, optredens, lezingen en meer samenkomen en elkaar versterken.

Drie fototentoonstellingen, een jazzfestival, een energiek concert van de extravagante Joey Blu & BlueZbone, filmnights, lezingen, een fotografencafé, fotoworkshop, rondleidingen... welkom bij de eerste ArtWave, van 24 mei tot en met 5 juni, die Lijm & Cultuur samen met Music Inspired Art organiseert en daarin samenwerkt met Just Jazz.

Een passe-partout, toegang tot alle activiteiten uitgezonderd de workshop, kost slechts 40,00 euro. Tip: Combineer je bezoek met een drankje of hapje bij het Experiment! Het volledige programma en tickets, zie: www.lijmencultuur.nl.

Fototentoonstellingen / 24 mei – 5 juni
ArtWave heeft drie gratis te bezoeken exposities. Open van 11.00–17.00 uur, behalve maandagen. De tentoonstelling 'The Golden Jazz Era' laat zwartwit-beelden zien van beroemde fotografen als William Gottlieb, Francis Wolff en Susanne Schapowalow. In 'De Club van 27' zijn foto's verzameld van artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden zijn zoals Jim Morrison, Jimi Hendrix, Kurt Cobain en Amy Winehouse. De 3e tentoonstelling 'So Intense' is samengesteld uit het beste werk van amateurs uit Delft en de regio.

Just Jazz – New Generations / woe 29 mei 17.00 uur
Studenten jazzvereniging Groover organiseert dit jaar voor de 10e keer het jazzfestival Just Jazz. Lijm & Cultuur wordt omgebouwd tot jazz walhalla voor jong & oud: grote namen, aanstormend talent en de beste bands van de vereniging. Tickets: 8,30 euro.

Fotografencafé / za 1 juni 15.00 uur
Het fotografencafé is dé ontmoetingsplaats voor (amateur) fotografen. Topfotograaf Paul Bergen verzorgt een lezing en men kan portfolio's laten reviewen door professionals. 's Avonds is een concert waarbij fotograferen wordt toegejuicht. Tickets: 25,00 euro incl. concert. Een dagschotel (niet inbegrepen) kost 12,50 euro.

Workshop Muziekfotografie / za 1 juni 16.00 uur
Fotograaf Ferry Knijn geeft een workshop waarin techniek en apparatuur aan bod komen. Leer hoe iconische muziekfoto's tot stand komen en waarom sommige foto's beter zijn dan andere. Je oefent in de workshop en fotografeert 's avonds het concert. Tickets: 98,00 euro (incl. diner en concert).

Joey Blu & BlueZbone en Fotowedstrijd / za 1 juni 20.30 uur
Een optreden van de extravagante Amerikaanse trombonist Joseph Bowie en zijn bluesformatie. Dit swingende concert, middelpunt van de Music Photo Lab fotowedstrijd, is ook los te bezoeken. Het publiek mag overal foto's maken en de mooiste uploaden. Een jury van professionals kiest de winnaar die tijdens het slotfeest op 5 juni bekend gemaakt wordt. Tickets:15,00 euro.

Er is meer! Prijswinnende muziekfilms op dinsdagavond. Rondleidingen en lezingen door curator Wim van Zon: 'Jazz fotografie van Susanne Schapowalow' en '80 years Blue Note'. Tijdens Sunday Afternoon Jazz: gratis optredens vanaf 14.00 uur. ArtWave slotavond: 5 juni, aanvang: 20.00 uur (Entree: gratis).