Vrijheid betekent ook houden van wie je wilt
Vrijheid betekent ook houden van wie je wilt Foto:

Hoe speciaal is Vrijheid?

DELFT - Vrijheid. Voor ons in West-Europa een normaal begrip, waar we bijna niet eens meer bij stil staan. Maar nu we inmiddels 75 jaar 'vrij zijn' willen we met Delft op Zondag wél even stil staan bij de verworvenheden die deze vrijheid met zich mee brengt.

Je vrij in je hoofd voelen. Vrij om te gaan en staan waar je wilt. Maar, voelen we ons allemaal wel zo vrij? En, hoe moet of kun je vrijheid interpreteren? Wat door de een als vrijheid wordt gezien, bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting, kan door de ander als beledigend worden ervaren. Hoe zit het met vrijheid op het gebied van geaardheid, van wie je wenst te houden? Kunnen we daar echt van vrijheid spreken? Hoe staat het met vrijheid binnen de thema's geloof, politiek en inburgering. Daar duiken wij de komende vier weken met u in.

Meepraten
Als u over deze thema's mee wilt praten, schroom dan niet en laat - graag vóór donderdag 9 mei- wat van u horen via redactie@delftopzondag.nl
Hoeft niet, mag wel. Ook daar bent u 'vrij' in...
Deel uw ervaringen met ons. Laten we in mei (en alle andere maanden..) de vrijheid koesteren en vooral vieren!

Houden van
In deel 1 van onze vierwekelijkse serie leggen we 'Vrijheid in houden van' onder de loep.
Hoe staat het ervoor op het gebied van homo-acceptatie? Wat is er veranderd en/of wat valt er nog te winnen? Lopen homoseksuelen/lesbiënnes nog steeds tegen onbegrip en onwil aan? Wordt men wel volledig geaccepteerd? Kunnnen ze zich volledig open uiten? Wat kunnen/mogen ze allemaal wel en wat niet? Voelen ze zich volledig vrij of ook weleens belemmerd?
U leest het in de bijlage over 75 jaar Vrijheid op pagina 10 en 11 van deze krant.
Veel leesplezier!