De kleinkinderen met oma José die in hun ogen 'goud' is....
De kleinkinderen met oma José die in hun ogen 'goud' is.... Foto:

'Oma helpt altijd iedereen'

DELFT - Fara van 't Hof (11) heeft twee broers, Elian (14) en Sivan (9), en een zus, Junia (7). Samen geven ze hun oma José (71) een gouden klinker cadeau.

Fara: 'Omdat ze altijd iedereen helpt: op school of in de kindertuintjes. Ze is gewoon superaardig. Onze oma is vier jaar geleden naar Delft verhuisd, vlakbij onze school, we kunnen er altijd heel makkelijk langs gaan. Elian maakt er z'n huiswerk, dan kan hij zich beter concentreren. Opa is in 2014 overleden. Oma wilde niet alleen in haar te grote huis in Strijen blijven wonen. Ze is toen naar Delft verhuisd. Ze past heel vaak op bij ons als papa en mama naar een feestje gaan of zo. Oma doet van alles op onze school. Ze geeft breiles en handwerken. Ze is ook taalmaatje voor vluchtelingen, als vrijwilligster. Het was mama's idee, van die Gouden Klinker. Een heel goed idee, want ik probeerde oma al eerder in het zonnetje te zetten. Iik wilde een taart voor haar bakken in het tv-programma 'Taarten van Abel'. Helaas werd ik niet uitgekozen. Daarom is die gouden klinker des te leuker!"
Vind jij ook iemand goud? Geef een gouden klinker cadeau, voor eeuwig verankerd in Delft. Bestel de klinker via www.delftisgoud.nl of bezoek de pop-up winkel in de VVV Delft (Kerkstraat 3).