Het echtpaar Jeunink op bezoek bij burgemeester Van Bijsterveldt
Het echtpaar Jeunink op bezoek bij burgemeester Van Bijsterveldt Foto:

JUBILEA

De afgelopen periode vierden verschillende echtparen hun 60-jarig jubileum. Zoals de mevrouw en de heer Jeunink, die op 1 april 60 jaar waren getrouwd. En het echtpaar Admiraal, dat op 10 april 60 jaar getrouwd was. Burgemeester Van Bijsterveldt nodigde de echtparen uit in het stadhuis en feliciteerde de jubilarissen.

Afspraak wijzigen of annuleren

Bezoekt u binnenkort de gemeente aan het Stationsplein 1? Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart? Maak dan voordat u langskomt eerst een afspraak.
Heeft u een afspraak gemaakt, maar komt de dag of tijdstip u toch niet goed uit? Vergeet dan niet uw afspraak te wijzigen of te annuleren. Dit kan via www.delft.nl/afspraak. Of klik bovenaan de pagina op Mijn Loket en log in op uw persoonlijke internetpagina. Hier vindt u een overzicht van uw afspraken en kunt u direct een gemaakte afspraak verwijderen.
Geen internet? Dan kunt u uw afspraak ook wijzigen of annuleren via telefoonnummer 14015.
Wist u dat u veel producten en diensten online kunt aanvragen? U hoeft dan helemaal niet naar de gemeente te komen. Kijk op www.delft.nl of dit ook voor uw product geldt.

Gemeente Delft | Stationsplein 1 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | openingstijden: maandag tot en met donderdag van 8.30-17.00 uur, vrijdag van 8.30-20.00 uur | u kunt bij de gemeente alleen per pin betalen | www.delft.nl

Werkzaamheden
BINNENSTAD

-Dertienhuizen: tot en met 24 mei is er geen verkeer mogelijk vanwege werkzaamheden aan de bestrating. Verkeer richting de binnenstad wordt omgeleid via de Voorstraat.
-Gasthuislaan: tijdens de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug geldt op de Gasthuislaan een snelheidsbeperking van 15 kilometer per uur.
-Hoogbrug (Lange Geer): de Hoogbrug, de brug vanaf de Zuidwal richting de Lange Geer, is in slechte staat. Hierdoor is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alleen fietsers en voetgangers kunnen de brug gebruiken. Het is nog niet bekend hoe lang de afsluiting duurt.
-Stremming door verhuizen: Noordeinde 9, op 6 en 7 mei.

HOF VAN DELFT

-Van Bleyswijckstraat: tot en met 20 mei zijn er werkzaamheden aan het riool. Op de plek waar wordt gewerkt is de straat afgesloten en zijn de parkeervakken niet te gebruiken.
-Adriaan Pauwstraat: tot en met 24 mei wordt het riool vervangen. Op het deel waar wordt gewerkt is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. De stoep blijft toegankelijk. Verkeer wordt omgeleid via het Westplantsoen.
-Verlengde Singelstraat: tot en met 31 augustus zijn er werkzaamheden aan het riool. Op het deel waar wordt gewerkt is geen verkeer mogelijk. -Stationsplein: tot en met april 2020 is het Stationsplein niet te bereiken via de zuidkant.

TANTHOF

-Forensenweg: tot en met 24 mei is er geen verkeer mogelijk vanwege werkzaamheden aan station Delft Zuid. De parkeerplaatsen bij het station zijn bereikbaar via de Motorenweg.

VOORDIJKSHOORN

-Prinses Beatrixlaan: tot en met 10 mei zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen op het fietspad ter hoogte van de Sionsweg. Fietsers worden omgeleid.
-Minette Stormstraat: tot en met 28 juni zijn er werkzaamheden aan de bestrating. Op de plek waar wordt gewerkt is de straat afgesloten. Ook zijn enkele parkeervakken niet beschikbaar.
-Van Kinschotstraat: tot april 2022 is de Van Kinschotstraat afgesloten op het deel tussen de Van Foreestweg en de Van Adrichemstraat vanwege werkzaamheden aan de supermarkt.

VOORHOF EN BUITENHOF

-Vulcanusweg: tot en met 17 mei zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen. Op de plek waar wordt gewerkt zijn enkele parkeervakken niet beschikbaar.
-Mercuriusweg: tot en met 31 mei zijn er werkzaamheden aan het riool. Hierdoor is de Mercuriusweg dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers houden doorgang.
-Poptahof Noord: tot en met 16 juni zijn er werkzaamheden aan het riool. Op de plek waar wordt gewerkt zijn enkele parkeervakken tijdelijk niet te gebruiken.
-Apolloweg: tot en met 19 juli zijn er werkzaamheden aan het riool. Op de plek waar wordt gewerkt is de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers kunnen blijven passeren.
-Hendrik Tollensstraat: tot en met 19 juli zijn er werkzaamheden aan het riool. Verkeer kan blijven passeren. Voor fietsers en voetgangers blijft de entree van de flat toegankelijk.

VRIJENBAN

-Schiekade: tot en met december 2019 zijn er werkzaamheden aan de Schiekade. Op de plek waar wordt gewerkt is het voetpad langs de Schie afgesloten.


WIPPOLDER

-Edisonplein: tot en met 15 juli is het parkeerterrein afgesloten vanwege werkzaamheden aan station Delft Zuid. Aan de westzijde van het spoor zijn ter compensatie extra parkeerplekken gemaakt.
-Engelsestraat: tot en met 31 augustus is de aansluiting richting de Zuidwal afgesloten vanwege bouwactiviteiten.
-Schiekade: tot en met december zijn er werkzaamheden aan de Schiekade. Op de plek waar wordt gewerkt is het voetpad langs de Schie afgesloten.
-Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug wordt vervangen en is afgesloten voor alle verkeer. Naar verwachting is de nieuwe brug begin 2020 klaar. Verkeer wordt omgeleid.

WERKZAAMHEDEN A4

Van vrijdag 3 tot en met maandag 6 mei vindt er onderhoud plaats aan de Ketheltunnel op de A4 bij Schiedam. Tijdens het werk is de A4 richting Amsterdam tussen het Kethelplein en Delft afgesloten. Tijdens deze weekendafsluiting legt Rijkswaterstaat ook stil asfalt aan op op de A4 tussen Rijswijk en Ypenburg. Hiervoor zijn verschillende wegvakken en toe- en afritten afgesloten.

Besluiten
EVENEMENTEN

Tot en met 4 mei | Maakweken | Poptapark | verleend.
4 mei | Dodenherdenking | Agathaplein, Nieuwe Plantage, begraafplaats Jaffa | verleend.
5 mei | toertocht Toerclub Stompwijk | diverse straten | verleend.
9-10 mei | bouwen met Stylos | veld 1, voor Stadskantoor | aangevraagd.
Op www.delft.nl/evenementenkalender vindt u alle evenementen die bij de gemeente zijn aangevraagd en de status ervan. Inzage op afspraak bij de gemeente, Stationsplein 1.

NIEUWE BELEIDSREGEL AV-DELFT

Delft heeft een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, de AV-Delft. Daarvoor gelden speciale regels. In een beleidsregel heeft het college vastgelegd in welke gevallen mensen deel kunnen nemen aan de verzekering en hoe dit werkt. De oude beleidsregel moest worden aangepast. Op 9 april heeft het college de nieuwe beleidsregel AV-Delft 2019 vastgesteld. Deze is van kracht gegaan per 1 mei. De oude beleidsregel komt hiermee te vervallen. De beleidsregel te vinden via www.delft.nl – zoek op beleidsregel AV-Delft.

ELFDE UITVOERINGSBESLUIT APV

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 april 2019 een aanpassing en actualisering van het 11e APV Uitvoeringsbesluit vastgesteld. Het 11e Uitvoeringsbesluit APV van 9 juni 2015 is ingetrokken.

Toelichting
Met het herziene 11e Uitvoeringsbesluit APV ontstaat de mogelijkheid om het oneigenlijk gebruik van de Poppesteeg te handhaven en de daarmee gepaard gaande overlast tegen te gaan. De nieuwbouw aan de Poppesteeg heeft inpandig ruimte voor alle bewoners om de fiets te stallen. Daarnaast kan bij station Delft de fiets worden gestald in de ondergrondse
fietsenstalling en in de fietsvakken. Er zijn daarmee voldoende alternatieven beschikbaar om de fiets te stallen. De Poppesteeg wordt daarom via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) toegevoegd aan het handhavingsgebied rondom het station. Er is hiervoor draagvlak bij de aanwonenden en hulpdiensten.

Inzage en bezwaar
De volledige tekst van dit uitvoeringsbesluit ligt kosteloos ter inzage bij de gemeente aan het Stationsplein 1. Op de daarbijbehorende kaart is het gehele handhavingsgebied rond stations Delft en Delft Zuid/Delft Campus herzien. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken schriftelijk bezwaar maken, bij burgemeester en wethouders van Delft,
postbus 78, 2600 ME Delft.

CONCEPTBESLUITEN
TERRASVERGUNNINGEN

Voor de volgende locaties zijn conceptbesluiten genomen voor een terrasvergunning:
2611 AL | Phoenixstraat 4c | De Gist BV.
2611 GA | Beestenmarkt 11 | Plein 11.
2611 GA | Beestenmarkt 33 | Café-brasserie Monastere/WijnbarRon.
2611 HR | Sint Agathaplein | Barbaar (terras aan Phoenixstraat).
Inzage/zienswijze van 2 mei t/m 12 juni.

VERIFICATIEPROTOCOL

Om te beoordelen of iemand recht heeft op een uitkering, heeft het college bepaalde gegevens nodig. Uitgangspunt is dat het college niet meer gegevens vraagt dan strikt noodzakelijk. Sommige gegevens moeten door de aanvrager worden aangeleverd. Andere gegevens haalt het college uit andere bronnen. Welke gegevens het college nodig heeft en hoe het daaraan komt, is vastgelegd in een protocol. Op 9 april 2019 is een vernieuwd protocol vastgesteld (verificatieprotocol 2019). Het gaat vandaag van kracht en vervangt het oude protocol uit 2015. U kunt dit nieuwe protocol nalezen op www.delft.nl/inkomen/uitkering/rechten-en-plichten.

VERWIJDEREN VOERTUIGEN

Op de volgende locaties aan de openbare weg staan al geruime tijd (in elk geval langer dan 3 dagen) de volgende voertuigen geparkeerd:
2629 HN | Cyclotronweg ter hoogte van nummer 37 | aanhanger zonder kenteken.
2624 WR | Louis Couperuslaan | aanhanger zonder kenteken.

Het is verboden om een aanhanger gedurende 3 achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren. De aanhangers zijn inmiddels voorzien van een waarschuwingssticker.
Vóór 9-5-2019 moet aan deze overtredingen een eind zijn gemaakt door de aanhangers te verwijderen van de openbare weg. Gebeurt dit niet voor die tijd, dan is de gemeente genoodzaakt dit te doen. De door de gemeente gemaakte kosten worden verhaald op de eigenaar.
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het KCC, telefoon 14015. Belanghebbenden kunnen vóór 12-6-2019 een bezwaarschrift tegen het besluit indienen bij het college van b&w, postbus 78, 2600 ME Delft onder vermelding van bezwaarschrift.

Omgevingsvergunningen
AANGEVRAAGD

2611 MV | Minderbroerstraat 26-28 | bouw, sloop/beschermd stadsgezicht: woningen verbouwen en samenvoegen met bijbehorende werkzaamheden | 19-4-2019.
2611 NE | Verwersdijk 51 | bouw, gemeentemonument: onderhoud aan voorgevel | 19-4-2019.
2611 RD | Clarenstraat 21a | bouw, sloop/beschermd stadsgezicht / verordening SDG: bestaande bergingen verwijderen en woning met nieuwe bergingen realiseren | 19-4-2019.
2611 VC | Oosteinde 139 | alarm: woning brandveilig gebruiken | 17-4-2019.
2611 VE | Oosteinde 199 | bouw: schoorsteen ten behoeve van keukenafzuiging plaatsen | 19-4-2019.
2612 TE | tuin Esdoornlaan 54 | kap: boom wegens overlast en slechte gezondheid | 23-4-2019.
2613 AE | J.C. van Markenplein 1 | kap | boom in verband met aanleg uitrit | 26-4-2019.
2613 ZG | W.H. van Leeuwenlaan 96 | bouw: trap van kelder naar kamer plaatsen | 24-4-2019.
2622 LJ | Karibastraat 18 | bouw: bestaande opbouw uitbreiden | 26-4-2019
2624 AV | Vulcanusweg 277 | bouw: geluidswal naast woonproject Vulcanusweg | 25-4-2019
2627 xx | Science Park TU-Zuid aan Heertjeslaan | bouw: nieuwbouw kantoor | 18-4-2019.
2628 CB | Leeghwaterstraat 39 | bouw, reclame: kantoorpand uitbreiden | 25-4-2019.
26xx xx | Bethelpark | kap: drie bomen ten behoeve van herontwikkeling | 19-4-2019.

VERLEEND REGULIER

2611 HM | Hippolytusbuurt 25 | bouw, rijksmonument: 2 kozijnen vervangen door 1 kozijn | 18-4-2019.
2611 HN | Hippolytusbuurt 10 | bouw, rijksmonument: opnieuw horecaonderneming vestigen | 26-4-2019.
2623 NM | Kluutring 13 | bouw: dakopbouw | 25-4-2019.
2625 BT | Brahmslaan 83 | bouw: woning splitsen | 23-4-2019.
2627 CA | Plein Delftzicht 22 t/m 56 | bouw: kozijn aan voorkant gebouw vervangen | 23-4-2019.
2629 HG | Rotterdamseweg 374 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: koelaggregaten en pijpen op dak plaatsen en verdieping vergroten | 25-4-2019.
2629 HJ | Rotterdamseweg 466 | bouw, aanleg, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: nieuwe vaste kraan plaatsen | 26-4-2019.

VERLENGDE BESLISTERMIJN

2611 AX | Westvest 1 | bouw, reclame: gevel wijzigen en reclame plaatsen | nieuwe beslisdatum: 23-6-2019.
2611 BA | Oude Delft 3/Kethelstraat 22 | bouw, rijksmonument: inrichting tweede verdieping van gekoppelde panden renoveren en verbeteren | nieuwe beslisdatum: 6-6-2019.
2611 EV | Voldersgracht 20 | bouw: gevelindeling aan achterzijde wijzigen | nieuwe beslisdatum: 7-6-2019.
2611 GA | Beestenmarkt 33 | bouw, sloop/beschermd stadsgezicht SDG,
gemeentemonument: horecavestiging en draagconstructie wijzigen, zonwering plaatsen | nieuwe beslisdatum: 12-6-2019.
2613 EM, Singelstraat 1 | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: horecabestemming verbouwen naar zelfstandige woonruimte | nieuwe beslisdatum: 19-6-2019.
2622 AP | Sadatweg 20 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: pand vergroten en gedeeltelijk verbouwen naar studio's, fietsenstalling en parkeerplekken plaatsen | nieuwe beslisdatum: 24-4-2019.


Rectificatie

Vorige week stond vermeld dat voor Markt 26 (plaatsen van een overkapping en zijschermen) de beslistermijn is verlengd, tot 25-4-2019. Deze datum is onjuist en moet zijn: 16-11-2019.

BUITEN BEHANDELING GESTELD

2611 xx | veld 2.4 Nieuw Delft | aanleg: gesloten bodemenergiesysteem | 18-4-2019.
2611 xx | Projectplan Gezicht op Delft, Veld 2.2 | bouw: gesloten bodemenergiesysteem | 18-4-2019.

Meldingen
MELDINGEN BRANDVEILIG GEBRUIK

2611 VC | Oosteinde 133 | 26-4-2019.
2611 HM | Hippolytusbuurt 19A | 26-4-2019.
2611 HM | Hippolytusbuurt 23 | 26-4-2019.
2611 HM | Hippolytusbuurt 43B | 28-4-2019.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK NIET AKKOORD

2624 AV | Vulcanusweg 265A | 26-4-2019.

SLOOPMELDINGEN

2611 MV | Minderbroerstraat 26-28 | 2 uitbouwen slopen | 19-4-2019.
2611 xx | Zusterlaan 10, Gashouderpad, Torenstraat en Nieuwelaan | borstweringen op 3e en 4e verdieping slopen | 18-4-2019.
2613 CC | De Vriesstraat 72 | asbest verwijderen | 25-4-2019.
2613 CW | Van Zuylen van Nijeveltstraat 3 | asbest verwijderen | 18-4-2019.
2613 EH | Sint Olofslaan 5 | asbest verwijderen | 24-4-2019.
2613 GC | Paxlaan 3 | asbest verwijderen | 23-4-2019.
2613 ME | Chirurgijnstraat 42 | asbest verwijderen | 26-4-2019.
2613 VT | Westeinde 4 | asbest verwijderen | 19-4-2019.
2614 AR | Vosmaerstraat 34 | asbest verwijderen | 24-4-2019.
2628 CJ | Lorentzweg 1 | asbest verwijderen | 25-4-2019.
2628 CN | Stevinweg 1 | asbest verwijderen | 24-4-2019.
2628 KG | Prof. Oudemansstraat 90 | asbest verwijderen | 25-4-2019.
2629 JB | Mekelweg 15 | asbest verwijderen | 23-4-2019.
2629 JB | Mekelweg 15 | asbest verwijderen | 29-4-2019.

BOUWMELDINGEN DAKKAPEL

2614 KH | Laan van Bentvelsen 60 | 28-4-2019.
2625 KD | Gebbenlaan 66 | 24-4-2019.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.
Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl.

Het jubilerende echtpaar Admiraal werd ook door de burgemeester ontvangen op het Stadhuis