Tim Kool en kersverse wereldkampioen Lisa van der Wijngaart: blij met het behaalde eremetaal tijdens het WK in Inzell
Tim Kool en kersverse wereldkampioen Lisa van der Wijngaart: blij met het behaalde eremetaal tijdens het WK in Inzell Foto:

Sportschool Tim Kool levert wereldkampioen!

DELFT - Deze week presteerden sporters van Sportschool Tim Kool in Inzell, Duitsland, boven verwachting. Er viel zelfs een wereldkampioen bij de junioren te noteren, Lisa van der Wijngaart. Zij won goud in haar klasse tijdens het WK ITF Taekwon-Do.

Door Ruud Stift

De sportschool, hofleverancier voor het Nederlands Team met vijf leden, wist nog meer medailles in de wacht te slepen. Cody Oranje legde beslag op het brons en Lisa van der Wijngaart pakte samen met Sam Jongejan ook nog een bronzen plak bij het team sparren voor junioren.

Talent
Sportschoolhouder en één van de Nederlandse bondscoaches Tim Kool is zo trots als een pauw:
"Lisa bleek de beste na vijf partijen. Een uniek feit. Of ze talent heeft? Dat hebben er maar weinig. Het is wel een meisje met een sterke wil om haar doelen te bereiken. Iemand met veel aanleg voor de sport. Bij mensen met natuurlijk talent lijkt het allemaal heel makkelijk te gaan. Lisa en Cody hebben dat aangeboren talent niet, maar beiden zijn ze wel bereid extra te investeren qua trainingsuren. Lisa maakt circa 9 tot 11 trainingsuren per week verdeeld over Taekwon-do en kickboksen."

Concurrentie
"Cody heeft qua inzet de potentie om de volgende wereldkampioen te worden. Helaas heeft hij te maken met zware concurrentie in zijn gewichtsklasse. Die zitten ook niet stil, trainen ook keihard. Gelukkig hebben we een overeenkomst met sportscholen onderling in de regio, zodat sporters in de gelegenheid worden gesteld genoeg uren te sparren met leeftijd- en gewichtsklassegenoten. Lisa zou bij mijn sportschool alleen anders gauw klaar zijn met trainen en niet veel bij kunnen leren. Door deze afspraak kan ze zich geregeld meten met sterke andere vechters. Ze zit in haar laatste junior jaar, dus volgend jaar zullen er weer andere hordes genomen worden."

Scheidsrechter
"Op het WK kreeg een van onze leraren: Sabum (Koreaans voor: martial arts leraar) Rory de Vries een erkenning uitgereikt voor zijn excellente bijdrage aan internationale toernooien als scheidsrechter. Slechts een kleine selectie van scheidsrechters die de afgelopen 10 jaar actief waren heeft deze onderscheiding ontvangen. Een mooie erkenning voor het harde werk wat Rory afgelopen jaren voor de ITF heeft verricht."

Holland Cup
Het Nederlands Team trad in Inzell aan met 32 sporters. Uiteindelijk legden ze beslag op de 13e plaats in de 'overall-rangschikking'.
Tim: "Een iets minder florissant resultaat, want bij de vorige editie scoorden we nog een tiende stek. Maar gelukkig staat er alweer snel een revanche voor de deur. Over een maand, in het weekend van 25 en 26 mei, organiseren wij met de sportschool een open internationaal toernooi, de Holland Cup. De locatie is Sportcentrum De Viergang in Pijnacker. Aan dit toernooi doen 17 landen mee, dus dat wordt een spektakel. Dit jaar is het de 10e keer dat wij de Holland Cup organiseren. Dat belooft een groot feest te worden! Er zijn veel internationale deelnemers waaronder Europees en wereldkampioenen van de partij, bijna alle onderdelen van Taekwon-Do komen aan bod, categorieën zoals de chon-ji challenge, een belt die gewonnen kan worden in de overall poule sparring en nog veel meer! Ik had het graag in Delft georganiseerd, maar helaas is Sporthal De Buitenhof te klein voor zo'n groot evenement."
Zie: www.sportschool-timkool.nl