Afbeelding
Foto:

Louis Bouwer

Wat ben je hier bij de Oostpoort aan het doen?
Ik sta even te wachten tot de brug weer dicht is en iedereen voor me weg is. Ik heb de tijd, dus laat iedereen maar lekker gaan. Ik kom net terug van het bowlen voor senioren bij 't Karrewiel. Ik heb van mijn dochter een half jaar abonnement gekregen en het bevalt me prima. Na dat half jaar blijf ik zeker bowlen. Ik ga zelfs een eigen bowlingbal kopen.

Heb je verder nog wat leuks gedaan?
Ik heb na 50 jaar werken nu alle tijd, maar blijf lekker bezig. Elke dag fiets ik en vanmiddag pas ik op de hondjes van mijn dochter. Gisteravond ben ik wezen klaverjassen bij de volkstuinvereniging Delftse Hout.

Ben je een geboren en getogen Delvenaar?
Jazeker. Tot mijn veertiende heb ik in de Rue de Pierre (Pieterstraat) gewoond. Nu woon ik in de wijk Wippolder. Ik heb jaren gewerkt bij Museum Nasantara, dat in 2013 de deuren moest sluiten. Het was een museum over Indonesië en voormalig Nederlands-Indië aan het Agathaplein.

Wie zou je nog wel eens willen ontmoeten? Mijn vader. Hij overleed toen ik tien jaar oud was.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
Ik kijk vooral uit naar de wedstrijd vanavond tussen Tottenham en Ajax in de halve finale van de Champions League. Het zal spannend worden, maar hopelijk zien we een mooie en goede wedstrijd.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?
Dat is deze omgeving van de Oostpoort. Hier ben ik opgegroeid en heb ik als kind nog cowboytje gespeeld. Kijk eens om je heen en je weet genoeg.