Lezing over Waterkwaliteit Delfland

DELFT - De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) organiseert op dinsdag 7 mei van 20.00 uur tot circa 21.30 uur een lezing over de Waterkwaliteit in Delfland.

De lezing wordt gehouden in het duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6 te Delft. De aanleiding van deze lezing is het afscheid van Ingrid ter Woorst als bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Delfland.

Uitdagingen
Zij zal stilstaan bij de volgende vragen: hoe is de waterkwaliteit? Wat is er gebeurd om deze te verbeteren? Welke uitdagingen zijn er nog? En wat kan eenieder zelf doen om de waterkwaliteit te bevorderen? De zorg voor voldoende zoet water van goede kwaliteit is zeker in het gebied van Delfland van groot belang, gezien de lage ligging van het gebied, de vele mensen en dichte bebouwing. Ingrid heeft zich hier de afgelopen jaren als hoogheemraad geweldig voor ingezet. Zij heeft voor Water Natuurlijk deze functie vervuld, een partij die van de natuur houdt. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N's komen we tot een duurzame en robuuste natuur.