Een werk van Hanneke Prins, te zien op de expositie in het Historisch Joris
Een werk van Hanneke Prins, te zien op de expositie in het Historisch Joris Foto:

Expositie 'Er was eens' bij Historisch Joris

DELFT - Van zaterdag 4 mei tot en met zaterdag 28 mei exposeren de cursisten van Teken- en SchilderSalon Loes van der Holst bij Historisch Joris aan de Jorisweg 2a. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 4 mei, om 14.30 uur.

Loes van der Holst: "Voor deze bijzondere tentoonstelling hebben de cursisten van de Teken- en SchilderSalon een -voor hen- nieuw materiaal ter hand genomen: H2Oil, olieverf op waterbasis. Hiermee is 'glacerend' of 'alla prima' geschilderd, in dunne transparante laagjes, met een droogtijd ertussen, of wat dikker, systematisch paneel-vullend. Een uitdaging voor ieder!

Rijkdom
Kunstgeschiedenis biedt een rijkdom aan informatie en beelden van alles wat ons op dit gebied is voorgegaan en alhoewel men soms zegt: 'Alles is al gedaan': deze tentoonstelling bewijst het tegendeel. Elke deelnemende exposant heeft weliswaar met een schuin oog naar die geschiedenis gekeken, maar heeft vervolgens met een heel oorspronkelijke verbeelding hun eigen verhaal visueel gemaakt. Niet alleen door onderwerp- en stijlkeuze, maar vooral ook door persoonlijke inventiviteit en kundigheid. Een knipoog naar hun voorgangers!"

Veelzijdig
Wees van harte welkom om het veelzijdige werk te komen bekijken! De lijsten van de schilderijen zijn ontworpen en gemaakt door Eric den Ouden. Wilt u de makers zelf ontmoeten? Komt u dan naar onze vernissage op zaterdag 4 mei, die overigens heel gaaf wordt opgeluisterd door 'Up Jazz', een duo van gitaristen Ron Lezer en Paul Prins.

Openingstijden Historisch Joris: dinsdag t/m donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Zie ook: www.historischjoris.nl