Jan Verschuren bespeelt het
Jan Verschuren bespeelt het Foto:

Organist Jan Verschuren in Maria van Jessekerk

DELFT - Op zondagmiddag 5 mei, aanvang: 15.00 uur, zal Jan Verschuren in de Maria van Jessekerk een orgelconcert verzorgen met een aantrekkelijk Frans romantisch programma.

Op het programma staan veel Franse composities die heel goed klinken op dit orgel. Hij opent zijn concert echter met een feestelijk Toccata van de minder bekende Engelsman Percy Eastman Fletcher. Verder voert hij werken uit met namen als 'Pièce héroïque' (Franck), 'Élévation' (Lefébure-Wely) en meer opgewekte muziek die past bij een bevrijdingsconcert. Hieronder twee delen uit de 5e symfonie van de componist Widor en het 'Variations de Concert' van Bonnet. Verschuren sluit zijn concert af met een werk van Maurice Duruflé, een hommage aan organist/componist Jehan Alain. Alain gold in zijn tijd als een bijzonder groot talent. Echter in 1940 diende hij in het Franse leger en sneuvelde op 29-jarige leeftijd tijdens de Slag om Frankrijk in Saumur.
Jan Verschuren (1962) begon op 10-jarige leeftijd met piano spelen. Hij studeerde elektrotechniek aan de TU te Eindhoven en orgel bij Hub. Houët. Hij vervolgde zijn opleiding orgel in Leuven. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij voor de graad 'uitvoerend musicus'. Daarnaast volgde hij interpretatiecursussen aan de conservatoria van Toulouse en Parijs. Hij concerteerde in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië en Italië. Daarnaast maakte hij CD-opnamen en trad hij op voor de radio. Verschuren werd in 2001 organist-titularis van de Hartebrugkerk in Leiden. Daarnaast is hij aangesteld als Universiteitsorganist aan de Universiteit van Leiden. In 2006 werd hij benoemd tot organist van de TU Eindhoven. In april 2002 werd hij onderscheiden door de Société Académique des Arts-Sciences-Lettres de Paris als waardering voor het uitdragen van de Franse orgelmuziek.
Aanvang: 15.00 uur. Toegang vrij, wel collecte.
Zie ook: www.veenswijkorgel.nl