De winkel in benodigdheden voor hond, kat en kip in het centrum van Delft
De winkel in benodigdheden voor hond, kat en kip in het centrum van Delft Foto:

OPROEP! OPROEP! OPROEP! OPROEP!

REGIO - Wij ontvingen ter redactie een oproep tot het plaatsen van navolgend bericht.

"Wij zijn op zoek naar bekenden, vrienden of nabestaanden van:
Wilhelmina (Mien): geboren op 11 december 1883 in Pijnacker, meisjesnaam van Buijsen en Jan Willem van der Burgh: geboren 26 juni 1883 in Delft, overleden 1953 in Delft (ook wel Opa en Oma van der Burgh genoemd).
Hun zoon: Jan Willem (geboren op 22 juni 1912), getrouwd met Wilhelmina (Mien). Maria Hendrika Jacoba van der Burgh (-Reedijk) welke is geboren op 30 mei 1913.
Zij woonden allen met (klein)kinderen Jan-Willem, Ruud en Frank van der Burgh gedurende de Tweede Wereldoorlog in de Willemstraat 53 in Delft. Opa had een paneermeel fabriekje in het centrum van Delft. Oma had een winkel in dierenartikelen waar zij honden, katten en kippenbenodigdheden en voer verkocht. Er prijkte een grote oranje/gele muurschildering boven de etalage (zie foto). In de oorlog was het winkeltje dicht.

Garages
Opa had ook twee garages in de Willemstraat, waarboven één daarvan zijn zus Bep woonde, met haar man Jan Stijger. In de garage onder dit woonhuis kwam soms het verzet samen om te vergaderen. Mijn moeder was bij het gezin in de Willemstraat ondergedoken en zoekt nu naar nabestaanden, bekenden of vrienden van deze gezinsleden. De kinderen van Opa en Oma Jan en Mien – deze heetten dus ook Jan en Mien – woonden na de oorlog in de Bossestraat 56 in Delft. Hun zoon Wim trouwde met Nanny na de oorlog en is naar Lelystad verhuist. Mijn moeder werd in de oorlog Elsje genoemd."

Kent of heeft u iemand gekend uit deze kring, dan verzoeken wij u een bericht te sturen naar Delft op Zondag: redactie@delftopzondag.nl