Expositie bij het Historisch Joris

DELFT - Van zaterdag 4 mei tot en met zaterdag 28 mei exposeren de cursisten van Teken- en Schilder Salon Loes van der Holst bij Historisch Joris aan de Jorisweg 2a. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 4 mei, om 14.30 uur, met een muzikale bijdrage van Up Jazz: twee gitaristen, Ron Lezer en Paul Prins. Openingstijden Historisch Joris: dinsdag t/m donderdag van 10.00 uur -17.00 uur, zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Zie ook: www.historischjoris.nl

Lezing over Waterkwaliteit Delfland

DELFT - De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) organiseert op dinsdag 7 mei van 20.00 uur tot circa 21.30 uur een lezing over de Waterkwaliteit in Delfland.

De lezing wordt gehouden in het duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6 te Delft. De aanleiding van deze lezing is het afscheid van Ingrid ter Woorst als bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Delfland.

Uitdagingen
Zij zal stilstaan bij de volgende vragen: hoe is de waterkwaliteit? Wat is er gebeurd om deze te verbeteren? Welke uitdagingen zijn er nog? En wat kan eenieder zelf doen om de waterkwaliteit te bevorderen? De zorg voor voldoende zoet water van goede kwaliteit is zeker in het gebied van Delfland van groot belang, gezien de lage ligging van het gebied, de vele mensen en dichte bebouwing. Ingrid heeft zich hier de afgelopen jaren als hoogheemraad geweldig voor ingezet. Zij heeft voor Water Natuurlijk deze functie vervuld, een partij die van de natuur houdt. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Bezichtigingen historisch kerkje 't Woudt

REGIO - Evenals voorgaande jaren zal tijdens de zomermaanden het historische kerkje op 't Woudt regelmatig op zaterdagen voor bezichtiging open zijn.

Dit kerkje dateert uit 1277 en heeft een rijke geschiedenis. Het is leuk om een fietstochtje naar dit kerkdorp te maken en de kerk te bezichtigen. De aanwezige vrijwilligers willen u graag rondleiden in de kerk. De eerste openstelling is zaterdag 4 mei van 13.00 tot 16.00 uur.
Voor andere data van de openstelling kunt u kijken op www.woudtsekerk.nl, onder 'contact/bezichtigen'. De kerk is namelijk niet voor bezichtiging open, wanneer er een rouw of trouwdienst gaande is.
Eveneens worden er zomeravondconcerten gehouden, zie www.concertentwoudt.nl. Dan is er geen openstelling, in verband met de voorbereiding van de musici.
De kerk wordt iedere zondag gebruikt voor de Eredienst van de Protestantse gemeente 't Woudt- Den Hoorn. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd een kerkdienst mee te maken. De diensten beginnen om 10.00 uur zie ook www.woudtsekerk.nl