Pink Project trekt alles uit de kast voor hun jubileumconcert in Ahoy
Pink Project trekt alles uit de kast voor hun jubileumconcert in Ahoy Foto:

Magische jubileumshow van Pink Project

DELFT - Delft heeft in de afgelopen decennia tal van goede bands en muzikanten voortgebracht waaronder Pink Project.

Door Martin Reitsma

Pink Project bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met de 'Pink Floyd's Anniversary' show op 11 mei in Ahoy. Voorts kijkt de band uit naar hun optreden in het openluchttheater in het Zuiderpark op 6 juli. Er valt nog meer te vieren. 'The Wall' van Pink Floyd werd 40 jaar geleden uitgebracht, The 'Division Bell' 25 jaar geleden.
De band heeft in de afgelopen decennia bewezen het gehele Pink Floyd oeuvre perfect te kunnen uitvoeren. Gedurende al die jaren liet Pink Project de juweeltjes uit het schatrijke oeuvre van Pink Floyd herleven in veelal uitverkochte concertzalen, clubs en theaters. Hun serie optredens, een mix van beeld en geluid, in het Omniversum zijn populair en steevast uitverkocht. Ook dit jaar volgt weer een reeks van optredens in deze koepelbioscoop. Pink Project is volgens velen een tributeband die muziek tot ware kunst verheft. Sinds het begin van de band bezochten meer dan 500.000 mensen een concert van deze Delftse band.

Reputatie
Delftenaar Peter Chattelin richtte Pink Project in 1994 op: "We hebben een goede en solide reputatie opgebouwd op het gebied van het innoveren en perfectioneren van de iconische Pink Floyd sound. Daardoor worden wij door kenners en criticasters wereldwijd gezien als één van de beste tribute bands. Ik kijk nog steeds met veel voldoening terug op ons optreden in 1998 op de Delftse Markt. Met gastoptredens van Job Tarenskeen (Alquin) en Jan Akkerman (Focus en My Brainbox). Deze historische plek stond volgepakt met enthousiast publiek. Ook kijken we met plezier terug op ons Peace One Day concert in 2013, dat plaats vond in de tuin van het Vredespaleis ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het paleis", gaat deze bevlogen muzikant verder. "We waren de eerste band ooit die er optrad met duizenden toeschouwers."
Pink Project vertaalt de muzikale en duistere sfeer van sommige albums perfect naar het podium.
"In het Haagse Zuiderpark én in Ahoy passeren alle muzikale parels van Pink Floyd de revue", belooft Chattelin. "We kijken er vol verwachting naar uit. We hebben een adembenemende lichtshow, inflatables, quadrafonische sound en opzienbarende projecties.Op een groot filmdoek kan ons publiek genieten van filmbeelden die samensmelten op de hypnotiserende klanken van magische Pink Floydnummers. Het culturele erfgoed van Pink Floyd willen we perfect neerzetten voor onze schare fans. We trekken alles uit de kast om er een onvergetelijk optreden van te maken."
Dat wordt genieten van beklijvende vocals, meeslepend toetsenwerk, een solide ritmesectie, heldere akoestische- en ruige elektrische gitaren en warme saxofoonklanken tijdens nummers zoals 'Comfortably Numb', 'Wish You Were Here', 'Another Brick in the Wall', 'Shine On You Crazy Diamond' en andere muzikale diamantjes. Kaartverkoop via: www.facebook.com/pinkprojecttheband of via: http://www.pinkproject.nl