Weekendafsluiting Ketheltunnel

REGIO - Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 26 april vanaf 21.00 uur tot maandag 29 april 05.00 uur onderhoud uit aan de Ketheltunnel in de A4.

Gedurende de werkzaamheden is de A4 in beide richtingen tussen het Kethelplein en Delft afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Omleidingsroutes
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit de noordzijde (Delft) omgeleid via de Kruithuisweg N470 naar de snelweg A13. Vanuit de zuidzijde (Schiedam) wordt het verkeer omgeleid via Knooppunt Kethelplein en de A20 naar de A13. Beide omleidingsroutes zorgen voor een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Werkzaamheden
De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Door het onderhoud kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door de Ketheltunnel rijden.

Meer informatie?
Heeft u vragen over werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Voorstelling VAK over de oorlog in Delft

DELFT – Hoe was het om als kind te leven in Delft tijdens de Tweede Wereldoorlog?

De voorstelling 'Als het water je aan de lippen staat' 'vaart' terug in de tijd. Op de wal staat een huilende jonge vrouw in een trouwjurk. Duitse soldaten moeten met tandenborstels de stoep poetsen en kinderen spelen ogenschijnlijk een onschuldig spelletje. Met een rondvaartboot vaart het publiek door de Delftse grachten langs scènes waarin water centraal staat. De voorstelling wordt op 4 mei twee keer gespeeld, door cursisten van De VAK. Op 3 mei zijn de try-outs. Kaarten zijn, na Pasen, te koop via: www.bit.ly/theaternadedamdelft2019

De voorstelling is gemaakt in het kader van Theater Na de Dam. Jongeren van De VAK verdiepten zich onder leiding van theatermakers Alexa van der Velde en Remko Weijer in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. De herinneringen en verhalen vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling. Tijdens deze tiende editie spelen in Nederland gelijktijdig 34 voorstellingen in Nederland. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.