Luuk van der Boon ziet dat SEP een club in ontwikkeling is.
Luuk van der Boon ziet dat SEP een club in ontwikkeling is. "Ik denk dat we met Marcel de Letter een trainer krijgen die weet hoe je met 'eigen' jongens een goed elftal samen moet stellen. (foto: Roel van Dorsten) Foto:

Luuk van der Boon wil afrekenen met de vooroordelen over SEP

DELFT - SEP kent een bewogen seizoen. Onlangs werd afscheid genomen van de hoofdtrainer en de ploeg moet nog vier duels vol aan de bak om de nacompetitie te ontlopen.

Door Alphons de Wit jr.

Luuk van der Boon is een belangrijke schakel in het elftal, dat na het vertrek van Marco Immers onder leiding staat van Richard de Bloois. De 22-jarige student Retailmanagement maakt al vier seizoenen deel uit van de A-selectie en is sinds dit seizoen zelfs aanvoerder. "En dat is een hele eer. Al vanaf het moment dat je als klein jongetje begint met voetballen, is het je doel om voor het vlaggenschip uit te mogen komen. Als je dan ook nog eens aanvoerder bent, is dat helemaal bijzonder."
Geheel toevallig was het niet dat Van der Boon terechtkwam bij SEP. "Mijn vader Ron is hier begonnen met voetballen en ik ben hier ook opgegroeid. Daarbij is SEP natuurlijk een geweldige club. We zijn echt een vriendengroep; dat zie je niet alleen buiten, maar ook binnen het veld. We zijn altijd bereid om dat stapje extra voor elkaar te zetten, waar je dat bij andere ploegen vaak anders ziet. Wat dat betreft denk ik dat clubs als SEP, waar gezelligheid en prestatie hand in hand gaan, de toekomst hebben. We hebben in kwantitatief opzicht een geweldige jeugd en je ziet dat er steeds meer jongens aan de poort rammelen. SEP heeft een geweldig potentieel om uit te putten."

Wisselvallig
Dit seizoen leidde dat voorlopig tot de voorlaatste plaats in 'de derde klasse hoog', zoals dat dit seizoen zo mooi heet. "We hadden echt een prima voorbereiding, waarin we zelfs voor het eerst in de clubgeschiedenis de Stad Delft Bokaal wonnen. De eerste twee competitiewedstrijden gingen echter verloren. Na een opleving werd het weer wat wisselvallig en uiteindelijk stelden we in de laatste competitiewedstrijd tegen Taurus ternauwernood een plek bij de eerste zes, die leidde tot een plek in de 'winnaarspoule', veilig."
In die poule staat SEP inmiddels voorlaatste, een positie die aan het eind van de rit een nacompetitieplek om degradatie te ontlopen zou opleveren. "Ook in deze competitie loopt het nog niet zoals we hadden gehoopt. Vaak krijgen we ongelukkige goals tegen of maken we persoonlijke fouten. Ook zondag tegen WCR kwamen we op voorsprong, maar dan geven we het kort voor tijd toch weer weg. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, zeker als je ziet dat het niet de eerste keer is dat dat gebeurt. We zijn punten aan het sprokkelen: hebben drie keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Aanstaande maandag spelen we thuis tegen REMO, dat is een sleutelduel. Als we verliezen, komen zij op gelijke hoogte, maar als we winnen, lopen we bij ze weg en vinden we aansluiting bij de ploegen boven ons."

Nacompetitie
Ondanks de huidige klassering is Van der Boon niet bang voor een plek in de nacompetitie. "Want we hebben genoeg kwaliteit in de groep om die te ontlopen. Daarnaast moeten we het koste wat kost zien te voorkomen, want in dit soort competities zie je vaak dat de ploegen die kunnen promoveren het het best doen. Zij zitten in een flow en hebben alleen maar iets te winnen, terwijl de ploeg uit de hogere klasse vaak in een negatieve spiraal zit en alleen maar kan verliezen. Daarom zijn dat soort wedstrijden altijd lastig. Verder zou degradatie betekenen dat we komend seizoen naar district West I of Zuid I moeten verhuizen. Als het zover komt, dan hebben we thuis heel wat uit te leggen, want dan ben je om de week de hele zondag kwijt als je ziet waar je allemaal heen moet."

Wennen
De middenvelder wil hier graag zijn steentje aan bijdragen. "Ik denk dat je als aanvoerder je best moet doen om de ploeg op sleeptouw te nemen en dat stapje harder te zetten. Inmiddels ben ik veel verder dan in mijn eerste seizoenen in de senioren. Ik maakte de overstap als tweedejaars A-junior en merkte dat het in de senioren ineens heel anders was dan in de jeugd. Waar ik voorheen aardig kon freewheelen, ging ineens alles veel sneller en waren de duels veel harder. Mijn meespelen in de 16-23 competitie heeft geholpen bij het wennen hieraan. Het leuke is dat we tot een aantal seizoenen geleden in die competitie kanonnenvoer waren, terwijl we nu hartstikke leuk meedoen."
SEP heeft dus veel potentie en Van der Boon kijkt uit naar het komend seizoen. "Want Marcel de Letter heeft bij Wippolder bewezen hoe hij met talentvolle jongens een elftal kan smeden. Daarnaast is hij inmiddels een echte SEP-man. Ik ken hem persoonlijk goed, nog niet als trainer, maar ik kijk ernaar uit om met hem te werken. Hopelijk kunnen we onder hem afrekenen met de vooroordelen die over SEP bestaan. Het is namelijk niet alleen gezellig; we kunnen ook nog goed voetballen."