De Jozefstraat wordt dit jaar met 'gouden klinkers' opgesierd
De Jozefstraat wordt dit jaar met 'gouden klinkers' opgesierd Foto:

'Delft is goud, jij bent goud' van start

DELFT - 'Delft is goud, jij bent goud' draait om de gouden verhalen van deze tijd.

Mensen binnen én buiten Delft kunnen vanaf 4 mei een héél bijzonder cadeau bestellen voor iemand die in hun ogen 'goud' waard is: een gepersonaliseerde gouden klinker die voor eeuwig wordt verankerd in het straatbeeld van Delft. De Jozefstraat in het stadscentrum wordt omgetoverd tot een gouden loper, waarbij elke klinker symbool staat voor een gouden verhaal dat twee mensen verbindt.
Dit project, onderdeel van het Gouden Eeuwjaar in Delft, gaat om bijzondere verbintenissen tussen mensen. Iedereen kent wel iemand die goud waard is. De kantinejuffrouw die al jaren gratis en voor niks elk weekend als vrijwilliger van de voetbalclub de koffie schenkt. Of die gouden gozer die de gabbertjes uit zijn gribusbuurt op het rechte pad weet te houden. De trainer van het elftal, de buurvrouw die altijd de pakketjes aanneemt of een geliefde die 50 wordt. Grijp je kans en zet deze mensen in het zonnetje met een gepersonaliseerde gouden klinker, voor eeuwig verankerd in Delft. Binnenkort voor iedereen binnen handbereik!

Gouden loper
De klinkers kunnen vanaf zaterdag 4 mei voor een bedrag van 35 euro besteld worden via www.delftisgoud.nl. De uitverkorene ontvangt een cadeaudoos met daarin een kaart met de persoonlijke boodschap en een miniatuur klinker als aandenken. De cadeaudozen zijn ook te koop in de speciale pop-up winkel van de VVV Delft (Kerkstraat 3).

Lees verder op pagina 3