Wethouder Schrederhof overhandigt de grote sleutel aan buurtbewoonster Joyce
Wethouder Schrederhof overhandigt de grote sleutel aan buurtbewoonster Joyce Foto:

Informatiepunt Reinier de Graafbuurt geopend

DELFT - Met een mega grote sleutel opende wethouder Karin Schrederhof donderdag 18 april de voordeur van de woning Reinier de Graafweg 484. Hét officiële startsein voor Delft voor Elkaar. Zorgpartners én bewoners zetten zich in om deze woning dé spil in de buurt te laten zijn voor vragen, ontmoeting en (zorg)hulp. Woningcorporatie Woonbron stelde deze woning beschikbaar. Bewoners en professionals verzamelden zich rond het pand, waaronder Mohamed Baba, directeur van Woonbron. Hij was enthousiast over dit maatschappelijke initiatief. "Ik ben ervan overtuigd dat deze voorziening een waardevolle toevoeging is voor het prettig wonen in deze buurt". Delft voor Elkaar-directeur Sjaak van der Linde benadrukte dat het informatiepunt helpt om verbindingen te leggen. "Hiermee bieden we mensen die het nodig hebben voldoende steunstructuren. Prachtig om te zien dat we dit met elkaar, samen met inwoners en professionals van verschillende organisaties, voor elkaar krijgen in Delft."
Wethouder Schrederhof: "Bijzonder dat vanuit bewoners het idee kwam om elkaar meer te ontmoeten en te helpen en daar een plek voor in te richten, mooi dat de corporatie de woning kon leveren." Na de opening was er een rondleiding en deelname aan diverse activiteiten op het parkeerterrein. Zo maakten nog meer bewoners met elkaar en met professionals kennis.

Anoniem
De Reinier de Graafbuurt ligt wat afgezonderd van de overige buurten in de wijk Buitenhof. Hierdoor komen buren elkaar niet vaak tegen. Dit maakt het wonen aan de Reinier de Graafweg vrij anoniem. Buren hulp bieden of aanspreken is dan vaak lastig. Het idee voor een informatiecentrum, laagdrempelig bewonerspunt, werd geboren tijdens een bijeenkomst die Delft voor Elkaar organiseerde voor bewoners, waarop naar hun wensen en ideeën werd gevraagd voor meer woonplezier in de buurt.