Haal snel uw kaarten voor het 'Concert van de (Gouden) Eeuw!'
Haal snel uw kaarten voor het 'Concert van de (Gouden) Eeuw!' Foto:

Hoe klinkt Delft op muziek?

DELFT - De Koninklijke Harmoniekapel zet Delft muzikaal op de kaart.

De stad Delft staat in 2019 geheel in het teken van het thema Delft en de Gouden Eeuw. Als Gouden Eeuw-stad heeft Delft meer dan genoeg 'goud' in handen. Denk aan het ontstaan van het Delfts Blauw en grote Delftse helden als Antoni van Leeuwenhoek, Johannes Vermeer en Pieter de Hooch.

Compositie
In de sfeer van de Gouden Eeuw heeft de Koninklijke Harmoniekapel Delft in 2019 een compositie laten schrijven door componist Kevin Houben. Dit muziekstuk - met als titel Lux Futura - is de vertaling van de stad Delft op muziek. Het zet Delft op de kaart, met een blik in het verleden en een blik op de toekomst. Van Pieter de Hooch tot aan de Hyperloop, een werk dat de veelzijdigheid van de stad Delft omvat. Lux Futura betekent 'toekomstig licht'.
Wereldpremière
Samen met Oude en Nieuwe Kerk Delft houden wij de gala-wereldpremière van Lux Futura - het muziekstuk dat speciaal voor Delft en de Gouden Eeuw is geschreven - op zaterdag 11 mei 2019.
De première vindt plaats in de huiskamer van Delft: de Nieuwe Kerk aan de Markt in Delft.

Vooruitgang
Met muziek in de geest van Vermeer en De Hooch - de alledaagse taferelen en muzikaliteiten van de Gouden Eeuw gevangen in muzieknoten en lange symfonische lijnen. En met muziek van nu - klanken die de vooruitgang van Delft weergeven en een blik werpen in de toekomst.

Meer informatie
Meer informatie over deze evenementen vindt u op:
https//www.delftsemeesters.nl

Mailen kan naar:
delftsemeesters@harmoniedelft.nl.