DELFT - Martin de Graaf is de trotse trainer van Ariston '80, dat zaterdag na een 0-5 overwinning op de naaste belager SEV kampioen werd.

- Gefeliciteerd...
"Ja, we zijn goed bezig. In de zes wedstrijden na de winterstop hebben we goede resultaten gehaald. Het kampioenschap is dan ook echt onze verdienste."

- Waarom?
"Omdat we in twintig wedstrijden 117 keer gescoord hebben en 12 tegendoelpunten hebben geïncasseerd. Daarnaast hebben we de laatste twee wedstrijden met 15-3 en 0-5 van de naaste belagers gewonnen. In mijn ogen ben je dan verdiend kampioen."

- Hoe zuur is het dat je van Oliveo verloor?
"Zulke wedstrijden zitten er tussen. Wij waren niet scherp en zij profiteerden daarvan. Dat is voor ons een les geweest en we hebben het van daaraf goed opgepakt."

- Wat is het mooiste aan deze titel?
"Vooral de sfeer en toch ook het goede voetbal. We hebben kwaliteiten en mogen dat komend seizoen in de derde klasse laten zien. Daar gaan we ons ook nu al op richten door oefenwedstrijden tegen derdeklassers te spelen, zodat we alvast aan het niveau kunnen wennen. Pas wonnen we met 2-3 van Lyra, dus de vooruitzichten zijn goed."