De jaarlijkse markt op het schoolplein van de Laurentiusschool zorgt voor verbinding
De jaarlijkse markt op het schoolplein van de Laurentiusschool zorgt voor verbinding Foto:

Paasmarkt Laurentiusschool zorgt voor verbinding

DELFT - De jaarlijks terugkerende paasmarkt van de Laurentiusschool heeft afgelopen woensdag 17 april ouders, leerlingen, oud-leerlingen en buurtgenoten innig met de school verbonden.

Middels verschillende activiteiten op het schoolplein werd geld ingezameld voor het schoolkamp. Vanaf 16.00 uur stroomde het schoolplein vol. Leerlingen konden met door hen aangeschafte strippenkaarten aan diverse activiteiten deelnemen. Zo klonk volop gelach bij het springkussen en liepen verschillende kinderen geschminkt als leeuw of vlinder voorbij. Ouders snuffelden bij de rommelmarkt en de plantenkraam. Een barbecue, een frietkraam en een kraam vol zoete taarten en muffins bood genoeg keus om de 'inwendige mens' tevreden te stellen.
Leerling Puja (12), met een bakje friet in zijn handen: "Het is hier gezellig, met lekker eten." Door sponsoring van winkels in WC De Hoven was het mogelijk een loterij te organiseren met mooie prijzen. De loten werden in de afgelopen weken door leerlingen verkocht aan geïnteresseerden. De Laurentiusschool organiseert deze markt jaarlijks als voorjaars- of paasmarkt. Het doel van de markt? Geld inzamelen voor het schoolkamp, een belangrijk ontwikkelingsmoment voor alle leerlingen. "Daar leren de kinderen maatschappelijke en sociale vaardigheden op een andere manier dan in een klaslokaal," volgens Jantine van den Berg, gedragswetenschapper. Ook Hugo Brandt Corstius, vader van een groep 8-leerling, is het hiermee eens. "Mijn zoon leert daar met een groep te zijn, langer dan een schooldag. Hij zal zich af en toe moeten aanpassen. Niet iedereen wil wat hij wil en hij neemt ook een beetje afscheid van thuis." Bovenal was de paasmarkt een festijn waar mensen elkaar ontmoetten, verhalen verteld werden en waar samen werd gelachen. "Deze markt brengt ons samen: ouders, kinderen en de school," zei Ilse Huiskes, orthopedagoog. Samed (12): "Iedereen is hier welkom."