Het Bachkoor Holland geeft twee kaarten weg voor de  Matthäus Passion!
Het Bachkoor Holland geeft twee kaarten weg voor de Matthäus Passion! Foto:

Win kaarten voor de Matthäus Passion!

DELFT - Bachkoor Holland voert op Witte Donderdag 18 en Goede Vrijdag 19 april voor de tweede keer de Matthäus Passion uit in de Nieuwe Kerk in Delft.

Het koor is de stad Delft dankbaar dat het daar zo'n mooie thuisbasis heeft gevonden. Het Bachkoor Holland wil hier graag iets voor terug doen en daarom stelt het enkele TOP-kaarten ter beschikking voor het concert op Witte Donderdag 18 april. Dit concert wordt mede uitgevoerd door het Concertgebouw Kamerorkest, het Haags Matrozenkoor en enkele internationale solisten onder leiding van dirigent Gijs Leenaars. Aanvang van het concert:19:30 uur.

Meesterwerk
Bachs meest beroemde meesterwerk is een tijdloos verhaal van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering, angst en vertrouwen. Of je nu gelovig bent of niet, in de Matthäus Passion herkent iedereen wel iets van zichzelf. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek.
Het decor en de akoestiek van de Nieuwe Kerk in Delft, met het praalgraf van Willem van Oranje op de achtergrond, lijken te zijn gemaakt voor Bachs wonderschone meesterwerk. Solisten die zullen excelleren tijdens de opvoering van de Matthäus Passion 2019: Evangelist-Anders Dahlin, Christus-Niklaus Kost, Sopraan-Julia Neumann, Alt-Francine Vis, Tenor-Seil Kim, Bas-Halvor Melien.

Dirigent
Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn. Hij dirigeert de Matthäus Passion jaarlijks met veel plezier vanuit een partituur die letterlijk met tape aan elkaar hangt.

Win kaarten
Laat ons weten wie u wilt meenemen naar de Matthäus Passion en waarom. Dan maakt u kans op 2 kaarten. Stuur uw mail naar marketing@bachkoorholland.nl o.v.v. 'win-actie'. Alleen de winnaars ontvangen bericht én natuurlijk de twee e-tickets.