Een optreden van Ronnie Flex is 'virtueel' te zien bij de tentoonstelling MOJO Backstage (Foto: Marc Bolsius)
Een optreden van Ronnie Flex is 'virtueel' te zien bij de tentoonstelling MOJO Backstage (Foto: Marc Bolsius) Foto: Marc Bolsius

MOJO Backstage in Museum Prinsenhof

DELFT - De tentoonstelling 'MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie' is deze week feestelijk geopend in Museum Prinsenhof Delft. Ter gelegenheid van de opening gaf de Nederlandse hiphopmuzikant Typhoon een optreden. De tentoonstelling is tot en met 1 september te zien.

Vijftig jaar geleden: Flowerpower, de Vietnamoorlog, singles als 'Waiting For the Sun' (The Doors), 'Do it again' (The Beach Boys) en 'The Dock of the Bay' (Otis Redding) komen uit, Martin Luther King wordt vermoord en jongeren komen in opstand in hun verlangen naar vrijheid. Het is in die periode dat Berry Visser het bedrijf Mojo Concerts start op een zolderkamer in Delft. Museum Prinsenhof Delft viert het 50-jarig bestaan van deze bijzondere Delftse onderneming. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Met deze tentoonstelling, vormgegeven door Peter te Bos laat het museum zien waar een klein land groot in kan zijn. Bezoekers ontdekken wat er achter de schermen zoal bij komt kijken om een grootschalig muziekevenement te organiseren. Originele affiches, videoclips, toegangsbewijzen en foto's nemen de bezoeker mee op een trip down memory lane. In Virtual Reality krijgen ze een backstage-ervaring bij een concert van Nederlands populairste rapper Ronnie Flex in AFAS Live en kun je het concert van Pearl Jam herbeleven in 360 graden. Berry Visser maakte van de binnentuin van het museum een begraafplaats voor rock- en popidolen.

De tentoonstelling richt zich met name op muziek- en festival liefhebbers. Voor de bezoekers zijn er verschillende activiteiten en evenementen ontwikkeld. Kijk voor meer informatie en de activiteiten op:
https://www.prinsenhof-delft.nl.