Afbeelding
Foto:

Vernieuwde wijnafdeling en Tupperware bij PLUS

DELFT / DEN HOORN - PLUS Bomenwijk, Martin Panis en Tanthof in Delft en PLUS Van Leeuwen in Den Hoorn voeren een belangrijke verandering door op hun wijnafdeling. Er wordt meer ruimte vrij gemaakt voor wijnen die bijdragen aan bewuster alcoholgebruik en verpakkingen die verspilling tegengaan.

PLUS speelt hiermee in op het groeiend bewustzijn onder consumenten m.b.t. gezondheid en duurzaamheid. Bovendien is PLUS voor het 7e jaar op rij verkozen tot de Beste Wijnsupermarkt van Nederland.

Alcoholconsumptie
Een groter wordende groep consumenten is bewust bezig met beperken van hun alcoholconsumptie. De PLUS supermarkten dragen bij door meer ruimte in het schap te maken voor alcoholvrije wijn en wijn met een lager alcoholpercentage. Wijnen met minder calorieën. Voor veel wijnliefhebbers een herkenbare afweging: toch nog dat ene glas vullen om de fles leeg te schenken of restjes wijn weggooien? Om verspilling tegen te gaan is op de wijnafdeling van PLUS meer ruimte voor kleine flessen wijn. Ook het aantal wijntaps wordt fors uitgebreid. De wijn in boxen van 1,5 tot 3 liter is vacuüm verpakt en daardoor langer houdbaar dan in flessen. De geselecteerde wijnen zijn van dezelfde kwaliteit als de wijnen die in een fles worden aangeboden en ook de luxere varianten worden in een wijntap aangeboden.
Robert van Leeuwen van PLUS Van Leeuwen: "Naast jarenlang Beste Wijnsupermarkt, zijn we al vijf jaar op rij de Meest Verantwoorde Supermarkt. Deze twee onderwerpen komen op de vernieuwde wijnafdeling samen. Bij het selecteren van de nieuwe wijnen en verpakkingen is smaak steeds het belangrijkste uitgangspunt. Dat geldt ook voor een goede prijs- /kwaliteitverhouding. We laten klanten zien dat ook alcoholvrije wijn en wijn uit een wijntap heel lekker is."

Sparen
Klanten van PLUS Bomenwijk, Martin Panis en Tanthof in Delft en PLUS Van Leeuwen in Den Hoorn kunnen van 21 april tot en met 27 juli sparen voor Tupperware om hun voorraad aan te vullen of om hun eigen collectie op te bouwen.Bij elke tien euro aan boodschappen ontvangen klanten een spaarzegel. Bij 35 zegels is de spaarkaart vol en bij het inleveren en een bijbetaling ontvangen klanten tot wel 87 procent korting op één van de zes verschillende Tupperware producten. Eén van de producten is zelfs gratis.
Marcel Schungel van PLUS Bomenwijk: "Als PLUS staan wij voor Goed Eten. Dat wil je lang vers houden, om voedselverspilling tegen te gaan. Wij zijn erg trots dat we een spaaractie met de producten van Tupperware starten. De vershouddozen zijn ideaal voor het lang vers houden van etenswaren, zoals kaas, groente en fruit en enorm populair bij jong en oud."
Daarnaast vindt PLUS het hoog tijd worden dat de uitgeleende vershouddozen eindelijk terug komen bij de rechtmatige eigenaar. Zondag 14 april is uitgeroepen tot nationale 'Breng Je Tupperware Terug Naar Je Ouders'-dag. Dé dag om alle ouders te bedanken voor al het lekkers dat ze geregeld hebben meegegeven en meteen alle vershouddozen terug te brengen. Klanten die graag advies en tips krijgen over het langer vers houden eten, kunnen binnenkort bij PLUS terecht. In de winkel staat een Tupperware Consulent(e) die vragen beantwoordt en tips geeft over vers houden van producten. Houd de aankondiging in de winkel in de gaten. Zie ook: www.plus.nl/tupperware