Tulpenfeest

DELFT - Op het Sint Agathaplein bij Museum Prinsenhof zal op tweede paasdag van 12.00 uur - 16.00 uur een 17e-eeuws marktje verrijzen in het kader van de Gouden Eeuw en -natuurlijk- de tulp.

Bezoek de kraampjes en geniet van de barokmuziek van Myrthe van de Weetering & Héctor Hervás Veredas en de liederen en gedichten van troubadour Musonius.
Iedereen die altijd alles over de balseming van Willem van Oranje heeft willen weten kan terecht bij de kraam van farmaceutisch museum de Griffioen.

Botanisch filosoof Norbert Peeters geeft in de Kamer van Charitate een lezing over de tulp: "Planten blijken een veel complexer leven te leiden dan wetenschappers en filosofen aanvankelijk dachten. Botanische filosofie laat zien dat de plantenwereld totaal anders in elkaar zit dan we meestal denken. Onze conventionele manier van kijken naar planten loopt spaak. Planten kunnen niet langer beschreven worden als passieve wezens in een vanzelfsprekende tegenstelling tot dieren."

Workshop
Kunstenaar Rob van Es geeft een micro-workshop over het binnenste van de tulp en Marlous Dadswell van Bespoke Corsetry verzorgt een workshop tulpjes borduren. Informatie/aanmelden voor een workshop? Volg Flora Delfensis via www.floradelfensis.com en op Facebook & Instagram: @FloraDelfensis