Nachtburgemeester Leo Quack poseert tussen 'Gouden Eeuwers' tijdens de Levende Etalagedag (Foto: Koos Bommelé)
Nachtburgemeester Leo Quack poseert tussen 'Gouden Eeuwers' tijdens de Levende Etalagedag (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij Nacht en Ontij met Leo Quack

DELFT - Ik wilde dit keer eens van wal steken met twee ergernissen. Ten eerste vind ik dat iedereen een mening over van alles mag hebben, maar ik vind het wel heel laf om die alleen via Facebook te uiten. Zo plaatste mijn dagcollega onlangs een bericht over een werkbezoek aan Happy Tosti, waar een aantal mensen op de persoon reageerde. Volgens mij is dat niet nodig, maar dat is mijn mening…
Een andere ergernis is het feit dat je overal om je heen hoort dat er in Delft zo weinig te beleven is. Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Afgelopen zaterdag zijn Hoffotograaf Koos en mijn persoontje op pad gegaan naar verschillende evenementen, maar er was zoveel te doen, dat we niet alles hebben kunnen bezoeken.

In De Veste was een breakdanceshow, waar die jongeren bewegingen maakten die ik niet zou moeten proberen, want anders zou ik drie maanden lang niet meer uit bed kunnen komen. Verder was er stoffenmarkt, de Levende Etalagedag, de Bierronde, livemuziek bij de Liefhebber en de V en noem maar op. Nu zal niet alles binnen je genre vallen, maar er zit voor iedereen wel iets leuks tussen.
Ook was ik laatst uitgenodigd voor de wedstrijd Feyenoord – Willem II en ik moet zeggen dat de heen- en terugweg met tram en trein vermakelijker waren dan de wedstrijd. Wat je in het Openbaar Vervoer hoort na zo'n wedstrijd: het is net een theatervoorstelling. En het voetbal in De Kuip is de laatste tijd natuurlijk ook niet om over naar huis te schrijven.
Een ander leuk uitje voerde me langs 'Holland zingt Hazes' in de Ziggo Dome. Het is toch prachtig om te zien dat deze man zoveel mensen heeft geïnspireerd en dat veel artiesten zijn nummers nog steeds met veel plezier ten gehore brengen. Veel van zijn teksten gaan over verdriet, maar blijkbaar spreekt dat toch aan. Ik kijk uit naar zaterdagavond, waarbij in De Tobbe een André Hazes-avond op het programma staat.
Feest was het trouwens ook bij het Halfvastendweilen in diverse cafés. Het is mooi om te zien hoe die carnavalsvierders altijd een reden vinden om een feestje te bouwen. Over Café de Sport, waar ze ook langskwamen, gesproken: de nieuwe eigenaars maken er veel werk van. Er treden regelmatig bandjes op en dat valt erg in de smaak. Verder wil ik Roley van Verderop heel veel succes wensen met zijn nieuwe café op de Beestenmarkt. Als iemand er met enthousiasme tegenaan gaat, dan is hij het wel.
Dan is u waarschijnlijk ook wel opgevallen dat we de laatste tijd hoog bezoek hebben in de stad. Mikkel, de mascotte van Lowlands, staat aan het Agathaplein in het kader van de 50 jaar Mojo Concerts tentoonstelling in Museum Prinsenhof. Blijkbaar was het monteren van de arme Mikkel wat lastig, want aanvankelijk zat zijn linkerarm rechts en andersom. Gelukkig voor hem is alles weer hersteld en heeft hij er geen blijvende schade aan overgehouden.
Een ander leuk nieuwtje is het Delftsch Witbier, dat sinds vorige week vrijdag bij de Sjees op de kaart staat. Brouwerij Noordt uit Rotterdam heeft samen met het personeel een witbier samengesteld dat nu van de tap verkrijgbaar is.

Ten slotte heb ik nog een verzoek: achter de schermen zijn we weer ontzettend hard bezig met de plannen voor de Delftse Corsoboot voor het Varend Corso. De plannen zijn prachtig, maar voor de uitvoering ervan kunnen we nog wel wat handjes gebruiken. Dus heb jij twee rechterhanden en eind juli wat uurtjes over of ben jij handig in het maken van kleding, dan maken wij graag gebruik van jouw diensten!