Haal gekwalificeerd personeel in huis voor uw verfklussen!
Haal gekwalificeerd personeel in huis voor uw verfklussen! Foto:

DELFT - Schilderwerk speelt een grote rol bij het onderhoud van uw woning. Niet alleen zorgt schilderwerk voor de perfecte afwerking van uw interieur, maar het heeft ook een beschermende functie.

Eens in de paar jaar is het zo ver: het schilderwerk van uw woning is aan vervanging toe. Een klus waar u niet aan ontkomt, maar wel een dankbare klus. Het eindresultaat is namelijk schitterend. Gaat u ook voor de beste kwaliteit? Laat het schilderwerk dan over aan een professioneel schildersbedrijf. Een schildersbedrijf heeft niet alleen jarenlange ervaring met dit soort klussen, maar maakt ook gebruik van de beste materialen om uw woning in een mum van tijd te voorzien van een perfecte schilderlaag. Bent u benieuwd naar het prijskaartje dat hoort bij het uitbesteden van uw schilderwerken? De prijzen verschillen per klus. Een binnenschilder rekent gemiddeld 30-35 euro per m2 of 35-40 euro per uur. Voor een buitenschilder is dit respectievelijk 35-40 euro en 40-50 euro.

Scherpe prijs
Voor de arbeidsintensieve klussen, zoals het schilderen van de raamkozijnen en deuren, rekenen schilders vaak een prijs per uur, terwijl er voor eenvoudigere klussen, zoals het schilderen van uw gevel, vaak met een prijs per m² wordt gewerkt. Wilt u zeker weten dat u uw schilderwerk uitbesteedt tegen een scherpe prijs? Vergelijk dan altijd de prijzen van meerdere schildersbedrijven in uw omgeving. U ziet direct wie uw klus tegen het laagste tarief kan uitvoeren.

Onderhoud
Wanneer u uw huis heeft laten schilderen wilt u natuurlijk dat het schilderwerk zo lang mogelijk mooi blijft. Om de levensduur van het gedane schilderwerk te bevorderen is goed onderhoud cruciaal. Welke acties kunt u ondernemen om uw schilderwerk te onderhouden?

-Schoonmaken: Maak uw schilderwerk ongeveer 2 keer per jaar schoon met een vochtige doek. Hierdoor voorkomt u dat stof en vuil zich gaat hechten aan uw schilderwerk.

-Controleren: Bent u uw schilderwerken aan het schoonmaken? Controleer de onderdelen dan meteen op beschadigingen, blaasjes en scheurtjes. Ontdekt u mos- of alg aanslag bij uw buitenschilderwerk? Verwijder dit en maak uw schilderwerk goed schoon om vochtproblemen te voorkomen.

-Bijwerken: Heeft u beschadigingen in uw schilderwerk ontdekt? Laat deze dan zo snel mogelijk bijwerken door een schilder. Hierdoor voorkomt u dat de schade groter wordt.

-Ventileer: Zorg voor constante ventilatie in huis door bijvoorbeeld de ventilatieroosters 24 uur per dag open te laten staan. Hiermee voert u vochtige lucht af naar buiten. Niet alleen goed voor de levensduur van uw binnenschilderwerk, maar ook voor uw gezondheid.