Martijn Kirsten (l.) van Stichting Klassewerk Delft en Kees Huisman met enkele leerlingen van De Horizon
Martijn Kirsten (l.) van Stichting Klassewerk Delft en Kees Huisman met enkele leerlingen van De Horizon Foto:

De Horizon zoekt huiswerkbegeleiders!

DELFT - Huiswerk op de basisschool? Ja, natuurlijk! En dan is het fijn dat leerlingen die extra begeleiding nodig hebben, kunnen worden bijgestaan.

Kees Huisman van basisschool 'De Horizon' trad in contact met Martijn Kirsten van Stichting Klassewerk Delft om een samenwerking op touw te zetten. Martijn: "Als Kees, een icoon in de wijk voor wat zijn inzet voor speciale doelgroepen betreft, je benadert? Natuurlijk probeer je hem dan van dienst te zijn. Hij steekt vaak zijn nek uit en dat willen wij met het Talentenhuis Delft ook voor hem doen. Normaal gesproken opereren wij vanaf onze 'thuisbasis', het Science Centre in de Mijnbouwstraat. Kees heeft echter huiswerkbegeleiders nodig op de scholen zelf, op de locaties Brahmslaan en Poptahof. Deze leerlingen zijn niet gewend om 'ver' van huis en haard scholing te krijgen en ook niet in de gelegenheid om dat vervoerstechnisch te regelen. Vandaar dat we nu huiswerkbegeleiders voor 'op locatie' zoeken, in elke leeftijd maar het liefst studenten, voor een middag in de week. Het betreft vooral rekenen, de 'talige sommen', en taal. Om een poeltje te creƫren, mikken we op minimaal 8 mensen. Per locatie hebben we twee personen nodig per keer. Leuke, enthousiaste jongelui die leerlingen in de leeftijd van 10-12 jaar (groep 6 t/m 8) bij willen staan en willen helpen met hun huiswerk. Herintredende ouders kunnen ook reageren, want we hebben het liefst een mix aan mensen die begeleider willen worden."

Studenten
"Ik doe een speciaal beroep op studenten. Zij bewegen zich vaak in een totaal ander milieu en op deze wijze kunnen ze 'midden in de maatschappij' staan en een steentje bijdragen. De begeleiders ontvangen een vrijwilligersbijdrage."
Meer weten en/of aanmelden:
06-20047978 of mail naar: martijn@klassewerkdelft.nl