Johannes Vermeer in eigen persoon wacht u op voor een diner en rondleiding bij het Vermeercentrum
Johannes Vermeer in eigen persoon wacht u op voor een diner en rondleiding bij het Vermeercentrum Foto:

Heerlijk eten bij Johannes Vermeer

DELFT - Wie wil dat nu niet? Eten met en bíj Johannes Vermeer?

Dat ka nog twee avonden in de maand april. Op donderdag 18 en vrijdag 19 april staat Johannes u vanaf 18.00 uur al voor de deur van het Vermeer Centrum Delft aan de Voldersgracht 21 op te wachten. Johannes is niet alleen fijnschilder, maar ook herbergier in de herberg van zijn vader 'Herberg Mechelen' en weet dus als geen ander hoe hij het zijn gasten naar de zin moet maken.

Rondleiding
Vanzelfsprekend biedt hij u eerst iets te drinken aan. Om half zeven neemt hij u en de andere gasten mee op een rondleiding in de omgeving van en door het Vermeer Centrum Delft. Wie kan er beter vertellen over zijn eigen werk dan de meester zelf. Hoewel…., zijn vrouw en schoonmoeder weten er ook heel wat van, alsmede stadgenoot Antonie van Leeuwenhoek.
Twist
Als u na een uurtje weer terug komt van de rondleiding, heeft Richard (de kok van Herberg Mechelen) een heerlijk vijfgangen diner voor u gemaakt. Ingrediënten en receptuur uit de 17de eeuw, maar wel met een 21ste-eeuwse twist. Vanzelfsprekend hoort het drinken er ook bij. Niet alleen Johannes, maar ook zijn vrijwillige bediening, zullen zorgen dat u en uw disgenoten heerlijk eten en drinken. En dat alles van mooie Delfts blauwe borden van de Porceleyne Fles, die in diezelfde Gouden eeuw net begon met haar productie.

Ervaring
Na afloop krijgt u het bord van de Porceleyne Fles (winkelwaarde 34,50 euro) mee naar huis, netjes gewassen en in een mooie cadeauverpakking. Voor deze unieke ervaring - met Delfts blauw bord - vraagt Johannes u slechts 74,50 euro. Zonder bord vraagt hij 60,00 euro. Reserveren is nodig en kan via info@vermeerdelft.nl.