De prachtige foto van de Eiffeltoren, gemaakt vanuit een rijdende auto! (Foto: Henk Koster)
De prachtige foto van de Eiffeltoren, gemaakt vanuit een rijdende auto! (Foto: Henk Koster) Foto: Henk Koster

Expositie iPhone foto's Henk Koster bij Plan B

DELFT - Indonesisch restaurant Plan B aan de Boterbrug 15 is in nieuwe handen overgegaan en dat mag gevierd worden! Op zaterdag 20 april om precies te zijn.

Het is niet langer Erik Westra die de scepter zwaait, maar Eugene Berns, ook geen onbekende in het regionale horecawezen. Alhoewel hij vrij weinig aan het concept heeft veranderd en de inrichting slechts minimaal heeft aangepast, wilde hij toch met iets bijzonders openen: een expositie van iPhone-foto's van de vermaarde Delftse fotograaf Henk Koster. Henk vertelt wat we kunnen gaan zien. "Bij Plan B zullen een stuk of 15 foto's komen te hangen, allemaal mooi opgeplakt op dibond. De meeste hebben Delft als decor, o.m. een 'gezicht op Delft', verder zijn drie etensfoto's, mooi opgemaakte disjes, te bewonderen alsmede een serie 'momenten gedurende de dag': de dauw en mist van de ochtend en het prachtige avondrood en enige jazzfoto's, portretten. Oh ja en nog een foto van de Eiffeltoren, die ik vanuit een rijdende (!) auto heb gemaakt. De formaten variƫren van 40 x 50 cm tot 50 x 50 cm en 70 x 50 cm. Het is de eerste keer dat deze foto's in druk verschijnen. Ze zijn ook te koop, voor 95 euro per stuk."

Sport
"Het is de laatste jaren een beetje een sport geworden onder de vakbroeders binnen de fotografie: wie maakt de mooiste foto's met zijn telefoon? Ik ben al 45 jaar (tennis)sportfotograaf en dit zie ik gewoon als een leuke nieuwe uitdaging. Met de huidige generatie telefoons zijn gewoon hele mooie plaatjes te schieten. Wel zo handig, want je hoeft niet de hele reutemeteut aan apparatuur mee te slepen op -bijvoorbeeld- vakantie."
Henk Koster is zaterdag vanaf 16.00 uur zelf ook aanwezig bij Plan B voor het beantwoorden van vragen en het geven van tips.
Plan B, 015-2124533. Reserveren: www.thefork.nl