Signeersessie bij The Read Shop Kempers

DELFT - De Delftse schrijfster Francina Hartstra komt zaterdag 20 april van 14.00 tot 16.00 naar The Read Shop Kempers (Winkelcentrum De Hoven Passage) om haar nieuwe gedichtenbundel 'Eb en Vloed' te signeren.

Het samenspel van woorden in deze unieke verzameling komt voort uit een spontaan ontstane interactie tussen Francina Hartstra en de Belgische dichter Jef Lenaerts. We leven in een wereld waar sociaal media meer en meer centraal komt te staan in onze samenleving. De tijd van de huiskamers waar dichters in het verre verleden hun eigen werk voorlazen, elkaars muze inspireerden en de daaruit ontstane humorvolle, dichterlijke schermutselingen, is nagenoeg verdwenen.
Vandaag de dag plaatst menig dichter zijn/haar oeuvre op een internetblog, van waaruit wereldwijd cirkels van gelijkgestemde dichters ontstaan. Men zou kunnen zeggen, dat deze dichters eilandjes vormen in de immense zee van het internet.

De signeersessie is gratis toegankelijk. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Herdenking 4 mei

DELFT - Op zaterdag 4 mei a.s. organiseert de Raad van Kerken Delft namens de kerken in Delft, zoals elk jaar, een korte oecumenische bijeenkomst ter herdenking van de slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.

Deze dienst wordt gehouden in de Nieuwe Kerk op de Markt. Aanvang is 18.45 uur; de kerk is geopend vanaf 18.30 uur. Voorgangers zijn ds. Moritz Pfaehler, Geestelijk Verzorger van het Reinier de Graaf Gasthuis en ds. Taco Smit, predikant van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Delft. Organist is Bas de Vroome. Medewerking wordt verleend door de cantorij van de International Student Church. De dienst duurt ongeveer een half uur. Na afloop kan worden aangesloten bij de Stille Tocht, die om 19.30 uur vertrekt van de Markt naar het monument aan de Nieuwe Plantage. De voorgangers in de dienst zullen daar namens de kerken in Delft bloemen leggen. Iedereen is van harte welkom.

Zangers gezocht

Het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en Kwekers in de kunst presenteren de nieuwe community opera: Vrouw Houtebeen, met Loes Luca. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden. Voor het speciale projectkoor zoeken we zangers.
Iedereen is welkom, ook zonder ervaring. Donderdagavond 9 mei tussen 20.00 en 22.00 uur wordt de nieuwe muziektheaterproductie gepresenteerd, stellen we het artistieke team voor en kun je vrijblijvend uitproberen of het wat voor je is.
Aanmelden kan via tanja@kwekersindekunst.nl. De kosten voor deelname bedragen 99 euro.