Groepsfoto van alle deelnemers aan de Levende Etalage, ook wel 'de Dagwacht' (Foto: Koos Bommelé)
Groepsfoto van alle deelnemers aan de Levende Etalage, ook wel 'de Dagwacht' (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Succesvolle 10e editie van de Levende Etalagedag

DELFT - De tiende editie van de Levende Etalagedag kende vele magische momenten!

Bij het Vermeercentrum op de Voldersgracht was een jongleur en bij De Winkel aan het Vrouwjuttenland gaf de Delftse magiër Dion alvast een voorproefje voor het Fringe Festival. Bij Loco Lama konden kinderen toverstokjes uitkiezen!

Tulpenwaaiers
Er liepen van Zuidpoort tot Oude Langendijk betoverende artiesten rond op stelten, met gouden lijstjes en prachtige tulpenwaaiers. Er werden odes aan Delft ten gehore gebracht door operette zangeressen met tulpenvazen op hun hoofd en door troubadour/bard Esdor van Elten.

Gouden Eeuw
Bezoekers van de In de Nieuwe Kerk liepen Willem van Oranje en Hugo de Groot en hun vrouwen tegen het lijf en deze vertelden de bezoekers over hun avonturen in de Gouden Eeuw. Op de Burgwal was het helemaal druk met diverse levende en lopende etalages, zelfs Basjes Nootzaak had twee dames uit het huishouden van Jan Steen die een vrolijke noot in het zakje deden.

Boertje
Natuurlijk was de etalage van Long John Body Wear met een heerlijk boertje in een Delftsblauwe onderbroek weer een hit! Een flink aantal winkeleigenaren hadden zich omgetoverd en zorgden voor vrolijke verrassende ontmoetingen met hun vaste klanten. Uitbater Verbeek van de Goedkoope Verfwinkel aan de Beestenmarkt was omgetoverd tot een 'Geisho' en hij had twee prachtige geisha's die de hele middag om hem heen fladderden. Tanja van Second Story was als in een goud gehulde edelvrouwe aan het voorlezen. Haar winkel deed dienst als één van de tien deelnemers van de Delftsgoud Kinder Route, waar soms binnen- en soms buitenactiviteiten waren georganiseerd. Het was een prachtige dag met een lach. Deelnemers zowel als bezoekers genoten met volle teugen. Er waren spannende interacties, de Gouden Eeuwers wisten geregeld een brug te slaan naar de Nieuwe Bewoners uit de 21e eeuw.

Zie www.delftopzondag.nl voor alle foto's die 'hoffotograaf' Koos Bommelé tijdens de Levende Etalagedag maakte.