De opening van het schoolvoetbaltoernooi bij SEP door wethouder Karin Schrederhof
De opening van het schoolvoetbaltoernooi bij SEP door wethouder Karin Schrederhof Foto:

Schoolvoetbal en Barcelona-trainers bij SEP

DELFT - Voetbalvereniging SEP op Sportpark Tanthof-Zuid aan de Henk van Riessenlaan is gastheer van het 4 x 4 schoolvoetbaltoernooi. Op de verschillende veldjes werd sportief om de hoogste eer gestreden. Deze week krijgt het toernooi een vervolg.

De eerste twee speelronden van de 25e editie van het SEP 4 x 4 schoolvoetbaltoernooi zijn achter de rug. Vele sportliefhebbers hebben een geweldige dag mogen beleven. Op de eerste speeldag, de dag waarop de groepen 7 en 8 in actie kwamen, was het best lekker weer. Zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien. Deze dag waren er 118 deelnemende teams, die wedstrijdjes speelden op 17 verschillende veldjes. Daarbij waren ongeveer 70 vrijwilligers en vrijwilligsters actief om alles in goede banen te leiden. De organisatie vond het heel leuk dat de wethouder van Sport, mevrouw Karin Schrederhof, om half twee in de middag de aftrap verrichtte voor deze jubileum-editie, de 25e!

Rangen en standen
De einduitslag van deze dag was: 1. Bernadette Maria school Jongens 1, 2. Gabriƫlschool gemengd 1 (beste gemengde team), 3. Mariaschool Jongens 1, 4. De Bron Meisjes 1 (beste meisjesteam)

Een dag later was het de beurt aan de groepen 5 en 6 van de verschillende scholen. In totaal 160 teams streden tegen elkaar op 20 veldjes. Uiteindelijk kwamen de volgende teams als winnaar uit de bus: 1. Mariaschool Jongens 9, 2. Mariaschool Jongens 3, 3. Prins Mauritsschool Jongens 1, 4. Vermeerschool Meisjes 1 (tevens beste meisjesteam). Mariaschool Gemengd 1 pakte de prijs voor het beste gemengde team.

Schoolvoetbalmiddag
Deze week, woensdag 17 april, vindt de laatste 4 x 4 schoolvoetbalmiddag plaats. Dan is het de beurt aan de groepen 3 en 4 om het strijdperk te betreden. Het toernooiveld bestaat uit totaal 18 deelnemende teams... en hopelijk worden de voetballertjes getrakteerd op mooi weer! Om 17.00 uur reikt burgemeester Marja van Bijsterveldt de sportiviteitsprijs uit aan de school die zich het best aan de geldende voetbalregels hield! Want, meedoen en lol beleven is natuurlijk de eerste vereiste. Een oproep aan ouders en andere belangstellenden: Kom de voetballers hartstochtelijk aanmoedigen!

Clinic Barcelona
Op maandag 29 april komen er trainers van FC Barcelona om een 1 daagse clinic te verzorgen voor de jeugd bij vv SEP (sportpark Tanthof-Zuid in Delft). Deze clinic begint om 9.30 uur en zal tot 15.30 uur duren. De clinic is voor jongens en meisjes van 6 tot 16 jaar, zowel voor de leden van vv SEP als voor niet-leden. Er zal op deze dag twee keer een training worden verzorgd. Tussen deze trainingen in wordt een 'theorieles' gegeven alsmede worden gelunchd door de deelnemers en staf. Deelname aan de FC Barcelona voetbalclinic kost 69 euro per persoon (inclusief lunch, FCB rugzak en certificaat met handtekeningen van de spelers van het 1e elftal van FC Barcelona). Opgeven voor deze unieke ervaring kan via de site van vv SEP. Wees er snel bij, want VOL= VOL!