Nieuwkomers op expeditie in het groen van Zuid Holland
Nieuwkomers op expeditie in het groen van Zuid Holland Foto:

Nieuwkomers ontdekken Zuid-Holland

DELFT – Project Landing neemt nieuwkomers op een driedaagse expeditie door het Zuid-Hollandse landschap in de regio Den Haag/Delft/Leiden. Ze ontdekken de natuur en landschap van hun nieuwe leefomgeving, en de daarmee verbonden Nederlandse maatschappij en cultuur.

De expeditie vindt plaats op 26 mei, 16 juni en 29 juni. Project Landing wil nieuwkomers inspireren Nederland op een andere manier te ontdekken en te ervaren. De deelnemers worden uit hun dagelijkse routine en kantoorgebouwen gehaald en in contact gebracht met de natuur en het landschap, zodat ze zich meer verbonden gaan voelen in hun nieuwe leef- en werkomgeving. De expedities worden geleid door experts en vrijwilligers die hun kennis en ervaring delen. Zij laten zien hoe de Nederlandse cultuur en geschiedenis sterk verbonden is aan de geografie van deze plek. 'Culture is rooted in nature' als motto. De eerste pilot van Project Landing vond in oktober succesvol plaats in Noord-Brabant. Voor de driedaagse expeditie in Zuid-Holland zijn 20 plekken beschikbaar. Op donderdagavond 18 april tussen 19.00 en 20.30 uur is er een algemene informatieavond in OPEN/DOK Delft, waarin het programma wordt gepresenteerd en waar vragen kunnen worden gesteld. Voor interesse en aanmelding, zowel voor de informatieavond als voor deelname aan de expeditie, graag mailen naar info@projectlanding.nl

Project Landing
Stichting Project Landing wil nieuwkomers in Nederland inspireren en begeleiden bij het ontdekken van het landschap, de natuur en de daarmee verbonden cultuur in hun woon- en werkomgeving. Hoe? Door het organiseren van landschapsexpedities, cursussen, lezingen en gemeenschapsactiviteiten op het gebied van landschap, natuur en cultuur. Het organiseren van landschapsexpedities staat centraal. Ervaren en met elkaar kennis en belevingen delen.