V.l.n.r. Janelle Moerman, Tom Claassen, Eric van Eerdenburg en Ron Koorengevel (Foto: Koos Bommelé)
V.l.n.r. Janelle Moerman, Tom Claassen, Eric van Eerdenburg en Ron Koorengevel (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

'Mikkel' houdt de wacht op het plein

DELFT - Deze week is de enorme sculptuur 'Mikkel' van kunstenaar Tom Claassen geplaatst voor de poort van het Sint Agathaplein, het plein naar het museum.

Bij de plaatsing van het tien meter hoge beeld waren onder meer Janelle Moerman (directeur Museum Prinsenhof Delft), Tom Claassen (kunstenaar Mikkel), Eric van Eerdenburg (directeur Lowlands) en Ron Koorengevel (maker Mikkel) aanwezig.

Poortwachter
Het beeld staat als een ware poortwachter klaar om de bezoekers voor de tentoonstelling MOJO Backstage, Delftse meesters in de muziekindustrie te verwelkomen. 'Mikkel' staat al sinds 2017 op Lowlands en is een bijzonder bruikleen van Museum de Fundatie (collectie Provincie Overijssel in samenwerking met Lowlands), Zwolle en Heino/Wijhe.

Tentoonstelling
Museum Prinsenhof Delft viert vanaf 12 april het vijftigjarig bestaan van MOJO met de tentoonstelling MOJO Backstage, Delftse meesters in de muziekindustrie. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Met deze tentoonstelling, vormgegeven door de zanger van Claw Boys Claw, Peter te Bos, laat het museum zien waar een klein land groot in kan zijn.

Grootschalig
Bezoekers ontdekken op de tentoonstelling wat er bij komt kijken om een grootschalig muziekevenement te organiseren en kruipen in de huid van de artiest. Originele affiches, videoclips, toegangsbewijzen en foto's nemen de bezoeker verder mee op een trip down memory lane. En in virtual reality krijgen ze een backstage-ervaring bij een concert van de Nederlandse rapper Ronnie Flex. Ook kan je een concert van Pearl Jam herbeleven in 360 graden. Naast euforie is er ook aandacht voor de donkere kant van de muziekindustrie.

Kijk voor meer informatie op de site van het museum:
www.prinsenhof-delft.nl