V.l.n.r.: Bruun van der Steuijt, Gerard de Groot, Menno Emmink, Rosina Hoenderdos, Henny Karreman, Anja Kropmans en Frenk van der Vliet
V.l.n.r.: Bruun van der Steuijt, Gerard de Groot, Menno Emmink, Rosina Hoenderdos, Henny Karreman, Anja Kropmans en Frenk van der Vliet Foto:

Vrijwilligers gezocht voor Golden Tenloop

DELFT - Natuurlijk weet iedereen inmiddels dat op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei de Trompper Optiek Golden Tenloop zal plaatsvinden. Maar weet u ook dat de organisatie volledig draait op vrijwilligers en dat AV De Koplopers de atletiekvereniging is die verantwoordelijk is voor het goede verloop van dit grootste jaarlijkse Delftse sportevenement?

Zonder al die vrijwilligers zou dit evenement niet mogelijk zijn. In de loop der jaren niet meer weg te denken is dat Hemelvaartsdag de dag is waarop duizenden lopers en toeschouwers in Delft genieten van een geweldig loopevenement in een perfecte sfeer.

Voorbereiding
Wat komt er nou zoal kijken bij het organiseren van dit event ? AV De Koplopers, als organisator, heeft al jaren een enthousiaste werkgroep en groep coördinatoren, die verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding en specifieke onderdelen op de dag van de loop. Vrijwilligers worden ingezet op verschillende onderdelen, zoals Parcours-Start-Finish,-de waterposten-de catering voor meer dan 200 vrijwilligers –de hekkenploeg, uitzetten en weer ophalen van honderden hekken. Daarnaast zijn er vrijwilligers die actief zijn tijdens de Lopers Company wandeltochten, die ook deel uitmaken van de Trompper Optiek Golden Tenloop.

Gebrek
Regelmatig komt het voor dat evenementen sneuvelen bij gebrek aan vrijwilligers, maar gelukkig kan de Golden Tenloop nog altijd voldoende vrijwilligers enthousiast maken. Toch kunnen we nog wel wat 'helpende handjes' gebruiken en daarom hierbij een oproep om u aan te melden als vrijwilliger en als loper via de site: www.goldentenloop.nl

En als u niet kunt wachten kan het heel snel via:
vrijwilligers@goldentenloop.nl

Afbeelding