Loopbaanhistorie
en 'winstprognose'

DELFT - Hoe verliep Ingrid's loopbaan? "Na de lerarenopleiding in Utrecht, vakken: Nederlands en Biologie, gaf ik negen jaar les in praktische vakken zoals milieukunde en recreatie & toerisme bij hogeschool Inholland. Hierna werkte ik twee jaar bij de agrarische natuurvereniging in Leiden. Toen kwam ik onder de huidige burgemeester te werken, in Schipluiden, als beleidsmedewerker landelijk gebied. Hier hebben we o.m. het Groenfonds Midden-Delfland opgericht. Hieruit worden boeren beloond die diensten leveren."

Balans
"De zwemplassen die we hebben aangepakt hebben de zomer goed doorstaan: Dobbeplas, Wilhelminapark (Rijswijk) en Plas Prinsenbos (Westland). De zwemplas in de Delftse Hout wordt nu aangepakt: natuurvriendelijke oevers, drijfgroen, extra doorstroming door nieuwe waterverbindingen, nevengeulen... Een heel pakket van maatregelen dat op den duur moet leiden tot een ecologische balans. Geen overmatige groei meer van blauwalg, zodat mensen in Delft en omgeving langer in natuurwater kunnen zwemmen.

De winst na 16 mei? Dat ik niet meer alle avonden en zondagmiddagen ook nog aan het werk ben. Ik ga meer roeien, bij DDS. En eindelijk de stapel boeken lezen. Het bestuursleven ga ik missen, maar bovenal de inhoud. En circulair werken, hergebruik, daar was ik ook trots op."