Met Mindfulness leer je te genieten van elk moment
Met Mindfulness leer je te genieten van elk moment Foto:

Helder het voorjaar in met Mindful Academy!

DELFT - De lente is aangebroken! Een mooi moment om te zorgen dat je het voorjaar helder tegemoet treedt.

Corine Lepoutre kan je daarbij helpen. Met haar Mindful Academy start ze op woensdag 17 april een acht weken durende Mindfulnesstraining (MBSR: Mindfulness Based Stress Reduction) op de locatie Het Voorhof aan het Herman Gorterhof 165.
"Het belangrijkste in mijn ogen is om te genieten van alles wat er is. Geniet van het moment. Er is veel om van te genieten, als je het maar wilt zien. Veel mensen 'parkeren' zichzelf in hun hoofd en dat leidt tot piekeren. Als je ervoor kan zorgen meer aanwezig te zijn in je eigen leven, vermindert dat stress.
Tijdens de training leer je om je gedachten buiten de deur te houden, je minder zorgen te maken. Dit alles via oefeningen en zelfobservatie. Hierdoor krijg je zicht op je eigen automatische patronen, het herkennen daarvan. Want natuurlijk moet je eerst weten hoe je zelf in elkaar zit. Vandaar uit kunnen we de boel gaan 'opfrissen', de ramen in je geest open zetten. Door oefeningen en meditaties waarbij je niet gaat 'zweven', maar juist meer gaat 'aarden'. In je hoofd vlieg je soms alle kanten op, het is zaak in de realiteit te blijven.
Mindfulness staat voor bewustwording, bijvoorbeeld het onder ogen komen van eventueel heersende angsten, zoals vliegangst, pleinvrees, angst om je baan te verliezen, angst voor ruzie of conflicten. Vroeger, als grotbewoner, had je alleen angst voor beren. Tegenwoordig zijn er heel veel angsten bijgekomen, die veel stress opleveren. Angsten die je beperken als je ze niet te lijf gaat. Niet door ze weg te drukken, maar door er 'omheen te lopen'. Ga het contact aan met je angst. Zeg letterlijk: het spel is uit!"
Aanmelden? Kijk op www.mindfulacademy.nl